ЯК ОРГАНІЗОВАТИ ПОЛИВ В ГОРОДУ


Город – захоплююче заняття, яке приносить задоволення, а також смачні і корисні результати. Для багатьох городня пора вже почалася з вибору насіння та підготовки розсади. Вже скоро, почнуться перші посадки, ранні з яких будуть зроблені під спеціальне агрополотно, що захистить від нічних заморозків. При цьому вже незабаром усім городникам доведеться вирішити зовсім іншу проблему: як і чим поливати город.

Як правильно організувати полив

З початком спекотних днів полив почне займати все більше часу, його організація в більш сучасному вигляді дозволить заощадити.

  • час та сили,
  • засоби.

Види поливу та інструменти

Якщо розглядати те, як організують полив на сьогоднішній день, то можна бачити чотири основні види:

  • ручний, лійкою;
  • ручний шланг;
  • обприскувачами;
  • крапельними системами поливу.

Сказати, що одна система може повністю замінити іншу, було б не зовсім правильно. Кожен вид поливу має власні переваги.


Поливаючи лійкою, можна детальніше оглядати рослини, що дозволить вчасно виявити фітозахворювання, а також контролювати атаки комах та різних птахів та тварин. Такий контроль збільшує шанси на отримання більшого врожаю. Ручний полив за допомогою шланга із спеціальною насадкою – простий спосіб догляду за верхньою, надземною частиною рослин. Такий полив найкраще підходить великим рослинам, але варто пам’ятати, що полив повинен проводитися до повного сходу сонця або на заході сонця, щоб не спалити рослини.


Полив за допомогою механізованих засобів звільняє від постійної участі в цьому самої людини. Обприскувачі чудовий спосіб поливу трави, у тому числі газонної, клумб. При бажанні можна встановити обприскують так, щоб вони захоплювали доріжки, так, вони будуть охолоджуватися в спеку. Навколо будинку буде свіжо і прохолодніше. Обприскування знижує витрати на догляд за газоном, крім цього, незважаючи на велику витрату води, він, навпаки, знизиться через регулярність поливу.


Найкомфортніший і найсучасніший спосіб поливу – краплинний. Город будь-яких розмірів буде політ, причому саме там, де це потрібно. Рослини отримуватимуть воду постійно, при цьому ризик попадання на зелену частину рослини немає. Краплинний полив організується загалом за однією схемою:

  • ємність для води,
  • розведення шлангів.


Перевагою системи вважатимуться її довговічність, економію води, точковість її подачі. Всі види поливу можуть доповнювати один одного, але все ж таки механізовані способи значно знижують час перебування на городі і дозволяють отримувати відмінний урожай.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.