НАЙБІЛЬШ ПРОСТА В НАНЕСЕННІ ФАСАДНА ШТУКАТУРКА

Декоративне оздоблення – це привабливий образ, який створюється з безлічі штрихів, робить приміщення всередині та зовні унікальним. Серед матеріалів для такого оздоблення особливе місце займають фасадні штукатурки. Цей матеріал став універсальним і зараз, його досить часто використовують і всередині приміщень, справа в тому, що декоративна штукатурка утворює однакову фактуру. Однією з найпростіших фактур у цьому випадку вважається баранчик – фактура, утворена спеціальною штукатурною сумішшю.

Чим відрізняються різні декоративні штукатурки

Зазначимо, що всі декоративні штукатурки – співвідношення часток тих самих матеріалів: піску, цементу, мармурової або силікатної крихти, з невеликим додаванням різних полімерів. Завдяки різниці поєднань утворюються різні фактури, які сприймаються оком. В даному випадку декоративна штукатурка з назвою баранчиків – складається з суміші, в яку включено значну кількість кам’яної крихти. Візуально можна на близькій відстані розглянути її крупинки, проте чим далі ви стоїте від поверхні оштукатуреною баранчиком, тим менше вони видно.

Штукатурка “баранчик” – просто та елегантно

Часто баранчик плутають із шубкою, проте на відміну від першої суміші, шубка містить більшу кількість полімерів і не містить наповнювача у вигляді крихти, за рахунок чого легко тягнеться за шпателем. Баранець розрізняють за розміром включеної фракції, вважається, що розміри коливаються від 1 до 4 мм. Тобто чим крупніша кам’яна крихта, тим фактурнішою виглядає штукатурка. При цьому слід враховувати, що в зазори між камінчиками з часом потраплятимуть пил, що позначиться на зовнішності штукатурки, як це трапляється з короїдом. Одним із плюсів баранчика вважають простоту розрахунку витрати суміші. Вона безпосередньо залежить від діаметра крихти, зазвичай, чим більше діаметр, тим вища витрата. Як і будь-яка декоративна штукатурка баранчиків випускається і у вигляді сухої суміші, і в готовому до вживання. Порада від професійних майстрів: для пінопластових утеплювачів найкраще вибрати суміші на основі акрилу, для мінераловатних – силікатні та силіконові.


На відміну від інших видів фасадних штукатурок, баранчик добре фарбується, але його часто купують забарвленим в масі. Він більш ремонтопридатний, оскільки фактура повторюється з високою частотою, не утворюючи унікального малюнка. Хоча багатьом може здатися, що баранець нудний, але якщо ви побачили приватну оселю у французькому стилі, то, швидше за все, він декорований саме цим видом штукатурки. Штукатурка баранчика проста в нанесенні, до того ж, різними контрастними відтінками можна виділити елементи фасаду. Щоб фасад довго залишався в первозданному вигляді, дотримуйтесь рекомендацій виробника щодо підготовки поверхні, температурного режиму та використання готової суміші.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.