ЗБЕРЕЖУЄМ СВІЖІСТЬ ТІЛА В ЛІТНЮ СПЕКУ

Свіжість – те, на що чекають оточуючі від сучасної людини. Запах, що супроводжує нас, може бути дуже слабким, малопомітним, але за певних обставин значно посилюється. Наша шкіра – складний орган, що виконує різні функції, вона умовно ділиться на шари, на області, які функціонують по-різному. Спека, стрес, вікові гормональні зміни вносять свої корективи, щоб зберегти свіжість тіла, ми починаємо користуватися спеціальними препаратами – дезодорантами та антиперспірантами.

Від чого залежить якість засобів від поту

Раніше ці кошти багато хто вважав одним цілим, зараз введено чітке розмежування. Як розрізнити їх у момент покупки? Зробити це можна просто, глянувши на склад: засіб від поту містить солі алюмінію – перед вами антиперспірант. Даний склад блокує вихід поту з проток потових залоз у місці нанесення. Час, який він діятиме, безпосередньо залежить від двох факторів:

  • часу нанесення,
  • інтенсивності потовиділення.

Як використовувати антиперспірант

Хоча у рекламах часто показують: антиперспірант наноситься відразу після душу, насправді його рекомендують застосовувати щонайменше півгодини. Частина експертів вважає: ефективність його вища, якщо це робити не після ранкового душу, а після вечірнього, тобто на ніч. З іншого боку, вплив солей алюмінію на здоров’я людини не вивчено остаточно. Якщо інтенсивність потовиділення в цілому висока, швидкість взаємодії складу з потом, а значить, розчинення першого відбудеться швидше. Цей вид продуктів не рекомендований дітям, а також слід уникати його нанесення на пошкоджену шкіру.

Чим кращий дезодорант

Цікаво, що часто можна прочитати: дезодоранти не захищають від поту, лише маскують його. Це твердження важко назвати точним. Дезодоруючі склади не блокують виділення поту, вони лише тимчасово впливають на бактеріальну флору пахвової западини, що й розрізняє їх з антиперспірантом, який робить те й інше.

Вони знищують інші бактерії. З іншого боку, експерименти показали, всі ми тією чи іншою мірою відрізняємося складом цієї самої флори, яка вважається нормою. Саме залежно від нього, люди здебільшого і віддають перевагу тому чи іншому виду препаратів від поту, його запаху. Дезодоранти у спреях слід наносити так, щоб флакон був від шкіри на відстані щонайменше двадцять сантиметрів.


Склади від поту випускають у різних формах, упаковках, причому, антиперспірант здебільшого випускають у стиках, кремах, а також гелях, а дезодоранти у формі спреїв. Пам’ятайте, всі засоби, крім спреїв, відносяться до продуктів особистої гігієни, тобто застосовуються індивідуально.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.