ОРГАНІЗУЄМО ТУАЛЕТ ДЛЯ СОБАКИ У КВАРТИРІ

Любов до собаки, до одного з найбільш популярних домашніх вихованців, – це насамперед повага до її потреб, фізіології. З одного боку, перебування поряд із людиною робить життя тварини більш захищеною, з іншого, часто позбавляє її звичних, необхідних для фізичного, емоційного здоров’я занять. На відміну від кішок, собаки значно гірше переносять перебування у закритому приміщенні, особливо це стосується організації туалету.

Собака та туалет у квартирі

Туалет для більшості тварин, не просто необхідність, природний процес, яким закінчується травлення, а й можливість спілкування, обміну інформацією. Для чого, за великим рахунком, собаки і прагнуть на вулицю. Однак, якщо живучи в будинку можна організувати куточок у дворі, де вихованець зможе справляти свої справи, без шкоди інтер’єру, то в квартирі це зробити складніше. Організація туалету для собаки у квартирі – перше, про що слід подумати, перш ніж взяти додому вихованця.

Як вибрати туалет, лоток для собаки

Ви та собака будете в повному порядку. Оцініть, як часто зможете вигулювати її. Фізіологічна норма становить не менше трьох разів на день, якщо дозволити собі цього точно не зможете, варто придбати спеціальний лоток для собак, наповнювач або пелюшки, що вбирають до нього. Чим дрібніша особина, тим простіше буде привчити її до самої процедури. Собаки приймають різні пози при дефекації, сечовипусканні, що важливо враховувати. Якщо в першому випадку вона сідає приблизно так само, як кішка – це забезпечує чистоту, то в другому, зазвичай вихованець піднімає задню ногу. Процес призводить до розбризкування, до того ж собачі лотки для туалету постачають спеціальним доповненням – стовпчиком.

Так тварині простіше зорієнтуватись. Якщо тварина велика:

  • розмах задньої ноги великий,
  • розбризкування відбувається по більшій площі,
  • об’єм рідини також зростає.


Маленькі та середні за зростанням породи в цьому плані значно простіше переносять такі зміни, краще підлаштовуються до імпровізованого туалету.

Застосовують два види туалетів:

  • котячі закриті лотки з ґрунтом або силікагелем – під малу потребу,
  • відкритий горщик під пелюшку – під велику.

Середнього розміру собаки: шпіци, корги, джек рассел та інші потребують туалету трохи більших розмірів, при цьому варто пам’ятати про чистоту, гігієну даного місця. Варто уточнити, що особини різних статей по-різному привчаються до пелюшки або лотка з ґрунтом, з дівчатками привчання проходить швидше і менш болісно. Підбір та організація туалету для собаки може знадобитися, навіть коли вона живе у дворі, адже тварини хворіють, а на вулиці буває банально дуже холодно, тому мати лоток і пелюшки найкраще про запас.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.