МІЖ ОНДУЛІНОМ І ГНУЧКОЮ ЧЕРЕПИЦЕЮ

У пошуках кращого рішення часом ті, хто будують власний будинок, стикаються з безліччю питань, одним із них вважається вибір матеріалу для покрівлі. З одного боку хочеться вибрати той, що буде:

  • безпечним,
  • надійним,
  • гарним,
  • легким у монтажі,
  • придатним для ремонту,


а з іншого, просто недорогим.

Вибір покрівельного покриття, виходячи з форми даху

Усі плюси зібрати в єдине ціле дуже важко, якщо вибирати недорогий покрівельний матеріал, то найчастіше йдеться про ондулін та гнучку черепицю. Два покрівельні покривні матеріали досить успішні на ринку, по них легко знайти відеоогляди, відгуки та іншу інформацію, що приваблює. З іншого боку, на перший погляд, вони схожі, але мають масу відмінностей.


Ондулін і гнучка черепиця м’якіші покрівельні матеріали, ніж скажімо ті, що виробляють з металу або кераміки. У цьому полягають їхні плюси та мінуси. Хоча ондулін жорсткіший, ніж гнучка черепиця, він все ж таки досить м’який для того, щоб знижувати рівень шуму при випаданні опадів – це безперечний плюс. З іншого боку, деформації від перепадів температур, механічних навантажень змушують з великою ретельністю поставитися до підготовки решетування..

Роблячи вибір між бітумною черепицею і ондуліном, перш за все, оцініть форму покрівлі. Чим складніше вона, чим більше різних примикань і стиків, плавних криволінійних переходів, тим м’якіший матеріал для покрівлі повинен бути обраний. У цьому випадку м’яка черепиця – слушний варіант. Її настил виконується так, що вона буквально обволікає суцільну решітку. Тип вашої покрівлі містить елементи купольної, ромбовидної, круглої, конічної форм або повністю відповідають їм – вибирайте черепицю.


З іншого боку, ондулін – матеріал листовий, а значить, при настилі на прості формою покрівлі, йому немає рівних. Серед таких форм покрівлі: одна і двосхилі, вальмові, мансардні та шедові. Однак слід пам’ятати, що кут ската повинен бути не меншим за те, що описує в інструкціях виробник. Ондулін не вимагає організації суцільного латання. Виробляючи монтаж ондуліну, необхідно мати спеціальні цвяхи, кількість яких розраховується, виходячи з типу даху.

Плюси та мінуси ондуліну та гнучкої черепиці

Обидва дозволяють зробити ремонт шляхом заміни, але технології виконання робіт відрізнятимуться. Загалом у рівних умовах їх термін експлуатації приблизно однаковий. Вважається, небезпідставно, що гнучка черепиця красивіший матеріал. Ця думка виникла через широке розмаїття забарвлень і форм нарізки листів черепиці, тоді як ондулін, на вигляд, нагадує звичайний лист шиферу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.