ЗАСІБ ДЛЯ РОЗМОРОЗКИ ТА ОЧИЩЕННЯ ЗАМКУ В АВТО

Мине відносно небагато часу і приємна м’яка погода бабиного літа зміниться дощами, а можливо і похолоданням. Для автомобілістів настане сезон перевірки якості підготовки машини до зими. Перша скрута, що може зустріти вже пізно восени – неможливість відкрити двері авто через замерзання замку. До такого краще підготуватися заздалегідь, оновити запаси спеціальних засобів.

Навіщо доглядати за замками автомобілів

Загалом дверні замки автомобілів підводять рідко, вимагають відносно небагато часу для догляду. Якщо здійснювати обслуговування з певною регулярністю, така ситуація, як замерзлий або проржавілий замок авто – з вами точно не станеться. Як захистити цю частину автомобіля? Найчастіше проблеми із замком відбуваються через:

  • потрапляння рідини всередину,
  • через зайві фізичні зусилля при експлуатації.

Вода та експлуатація автомобільних замків

Вода потрапляє в замкову щілину у вигляді пари, конденсується всередині, рідше потрапляє у вигляді дощу або льоду. Вона, відповідно, надає механізм, який до того ж піддається тертю борозенками ключа, вплив. Внутрішня частина іржавіє, а при настанні заморозків стає льодом, блокуючи механізм.

Автохімія для замків

Спеціальні засоби вводяться в замкову щілину або всередину механізму на звороті, залежно від доступності. Серед них:

  • розморожувачі,
  • перетворювачі іржі.


Випускаються вони як у вигляді рідин, так і у вигляді аерозолів. Останні добре зарекомендували себе, оскільки забезпечують повне покриття поверхні усередині замку. При покупці розморожувача замку варто звертати увагу на те, в якому діапазоні температур він буде придатний.

У момент впорскування рідина вступає в реакцію з виділенням тепла, що дозволяє зробити розморожування замку. Перетворювачі іржі відмінно зарекомендували себе, в момент застосування важливо детально дотримуватися інструкцій. Найчастіше ця автохімія досить агресивна, варто застосовувати її з обережністю. Надлишки, що витікають, слід відразу видалити з поверхні, щоб уникнути впливу на лакофарбовий шар. Рідина для видалення іржі діє певний час, крім того, вона часто має гідрофобну дію.


Досить часто можна почути історії про те, як вранці раптом не відчинилися двері, після чого власники марно намагалися відкрити її, або проникли в салон авто через інші. Щоб цього не трапилося з вами восени чи взимку, варто підготуватися до сезону. Підбираючи засоби, уважно читайте вказівки щодо використання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.