ТОРЦЕВА ПИЛА І ЇЇ ЗАСТОСУВАННЯ В РЕМОНТІ

Розпил різних матеріалів – процес, що вимагає ретельного підбору інструментів. Різноманітність їх пояснюється відмінностями, як самих матеріалів, і тим, який величини буде пропил, яка точність потрібно, і навіть його кут. Один із таких інструментів для розпилювання дерева, а також матеріалів близької до нього щільності, — торцювальна пилка. Якщо судити за назвою, стає ясно, що інструмент дозволяє проводити розпил торцевої частини матеріалу.

Для чого потрібна торцева пилка

Що можна пиляти торцевою пилкою? Насамперед уважно прочитавши інструкцію, можна дізнатися, що вони такого виду призначені для:

  • деревини,
  • деревних композитів,
  • пластику та труб з нього.


Вважається, що торцювання або торцева пилка – підвид дискових пилок, що відрізняється тим, що механізм закріплений на спеціальній шарнірній підставі, яка в свою чергу встановлена на стаціонарну основу. Таким чином, цей електроінструмент нагадує міні-верстат, перевага якого – можливість переміщення. Усі торцювання поділяють на два основні види:

  • горизонтального різу;
  • маятникові пилки прямого різу.


маятникові пилки прямого різу

Параметри вибору торцевої пилки

Будь-який електроінструмент має параметри, що вказують на те, як в цілому буде виконуватися робота, її обсяги, а також вказівку на клас інструменту. Для торцевої пили це:

  • потужність,
  • кількість оборотів,
  • діаметр диска, від якого залежить, зокрема площа пропила.


Крім цього, є специфічні показники, характерні саме для цього виду інструментів, наприклад, кут нахилу диска. Для робіт із цією пилкою заготовка розміщується на міцній металевій станині, в деяких моделях передбачена струбцина для кріплення. Оператор верстата, роблячи хват ручки, одночасно затискає кнопки захисту, що виступають блокатором. Потім, рух проводиться або прямо вертикально вниз, в іншому випадку, після опускання вниз, різ проводиться по горизонталі від себе.

Тип різу завжди описується, тому що він накладає деякі обмеження на те, якою рукою працюватиме людина, які види пила будуть можливі. Зверніть увагу, що деякі пилки розраховані на роботу правші, в іншому випадку пиляння може бути небезпечним. Для точності розпилювання верстати забезпечуються лазерним підсвічуванням лінії розпилювання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.