ЖУРНАЛЬНИЙ СТІЛ В ІНТЕР’ЄРІ

Завершеність меблевої групи – частина інтер’єрного рішення, яка дозволяє перетворити гарне оздоблення на функціональний, продуманий простір. Коли одного, кількох предметів не вистачає, їх розміри більші або менші за потрібне, тоді добре мебльована кімната спочатку здається менш затишною, а потім її просто відвідують все рідше.

Журнальний стіл та його місце в інтер’єрі вітальні

Одне з центральних місць будинку, квартири – вітальня. Залежно від планування кількість функціональних зон тут може відрізнятися, проте диванна зона зустрічається переважно випадків. Зона вітальні, де розставлені дивани та крісла може бути поруч із каміном, телевізором, а для більшої функціональності бажано доповнити її журнальним столом.

Вибір журнального столу

Є предмети меблів, які вважаються необов’язковими, але придивившись до різних моделей, легко зрозуміти, яку функціональність несе кожен вид. Журнальний стіл – різновид столу, що відрізняється малою висотою, це зроблено для того, щоб людина, сидячи на дивані, кріслі, могла бачити все, що є на ньому. Як підібрати такий стіл? Почніть із висоти, розмірів. Висота журнального столу майже завжди дорівнює висоті, де розташоване сидіння дивана. Такий збіг дає найкращий візуальний ефект в інтер’єрі. Розміри столу безпосередньо залежать від форми і розмірів дивана, кімнати, крім цього, від столика. У довгу вузьку кімнату з диваном біля однієї стіни стіл вибирають вузький і довгий, так буде зручно проходити повз.


Журнальний столик може виконувати три основні функції:

  • на стільниці розміщуватимуться різні предмети, наприклад, посуд;
  • всередині передбачені місткості, ніші для зберігання;
  • виступає підставкою для ніг.


У вітальні всі ці функції можливі, хоча їх поєднання залежить від того, яким є формат прийому гостей, а також стилю життя самих господарів. Журнальний стіл найправильніше підбирати відповідно до стилю приміщення, якщо кімната має досить різноманітних місць для зберігання, не слід вибирати надмірно громіздкий стіл з надмірною кількістю ящиків.

Журнальні столи виробляють із різних матеріалів від скла до металу, до різновиду цього виду меблів можна зарахувати оттоманки. Якщо в диванній зоні цей предмет необхідний, оцініть, чи пересуватиметься він, стояти стаціонарно. У першому випадку, бажано, щоб журнальний столик був досить легким для переміщення, або був забезпечений коліщатками, що збереже покриття для підлоги.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.