ТВЕРДОПАЛИВНИЙ КОТЕЛ – СТРАХОВКА ВІД НЕОЧІКУВАЛЬНОСТЕЙ

Все, що створює всередині нашого житла сприятливі умови для проживання, потребує певних витрат, устаткування. Серед таких важливих речей – опалення. Найчастіше опалення тісно пов’язане з постачанням гарячою водою, без якої точно жити комфортно вкрай складно. Щоб забезпечити тепло і воду потрібної температури, потрібно мати паливо. Найпопулярнішим з них для опалення вважається природний газ, подача якого регулюється різними компаніями, в результаті даний вид палива останнім часом подорожчав і став менш стабільно подаватися.

Твердопаливний котел – незалежне тепло

Щоб не залежати від газу, багато хто воліє зробити дообладнання котельні, додавши твердопаливний котел. Влітку, можливо, обійтися і без опалення та гарячої води, але взимку, пізно восени та ранньою весною досить складно. Крім особистого комфорту, здоров’я, є ще житлове приміщення, які часто обробляють без урахування відсутності опалення та зниження температури. Перехід із одного котла на інший, разом зі зміною палива – своєрідна страховка від несподіванок. Твердопаливний котел – тип опалювального приладу, який може працювати на дровах, вугіллі, торфі, пелетах та брикетах.

Чому вибір падає саме на казан, який працює на твердому паливі, якщо можна вибрати електричний? Суть у тому, що тільки-но зникає опалення, а більшість його працює на газі, зростає навантаження на електромережу. У результаті, електрика зникає, в цьому випадку твердопаливний котел – найбільш незалежний від джерел енергії, що надходять ззовні. Вибравши як доповнення до газового або електричного котла цей вид, слід врахувати його особливості.

На чому працює твердопаливний котел

Твердопаливні котли ділять за видами палива, часто можна почути, що вони універсальні. Котел, що працює на твердому паливі, найчастіше за своєю формою розрахований на конкретний вид палива. На це вказують типи камери згоряння, організація піддуву. Найчастіше твердопаливні котли, що завантажуються зверху, розраховані на вугілля, а збоку – для дров та деревних видів палива. Як доповнення до подібних видів котлів йдуть спеціальні механізми подачі, що забезпечують більш тривалий період горіння. Цей котел, на відміну від інших видів, потребує постійного нагляду. Крім того, щоб знизити витрати на дрова чи вугілля, а також зменшити час, що витрачається на підтримку горіння, застосовують технологію повільного горіння.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.