КЕРАМОГРАНІТ – ВЕЛИКОФОРМАТНА ПЛИТКА

Простір, що представляється нам, завжди відповідає якимось модним тенденціям, які зараз є і привернули увагу. Усередині приміщення, намагаючись досягти свого уявлення про красу та сучасний дизайн, застосовуємо відповідні матеріали. Досить часто можна побачити, як останнім часом звичайну просту кераміку замінюють на керамограніт. Матеріал, що вже має певний період використання, тому став популярним і у внутрішній обробці.

Як роблять керамограніт

Керамограніт – це особливий вид облицювального матеріалу, формованого у вигляді плит. Технологія виготовлення відрізняється, керамограніт спочатку пресують, а лише після цього запікають. Плитки керамічного граніту – суміш трьох компонентів: двох видів глин, тальку та шпату. Всі вони перетерті на порошок дрібної фракції, що дозволяє створити однорідну суміш. Після сухого змішування майбутній керамограніт піддають пресування. Останній етап – запікання, що знижує рівень вмісту вологи до 12 відсотків. Керамограніт завдяки цьому має вкрай низьке вологопоглинання. Матеріал, що мало поглинає вологу і використовується в облицювання, відмінно підходить для зовнішньої обробки. Керамограніт морозостійкий, а це великий плюс.

Плюси керамограніту

Висока твердість та однорідність, а також безліч варіацій дизайну поверхні, зробили його прямим конкурентом такого твердого виду оздоблення як плитка. Матеріали легко відрізнити один від одного: керамограніт, якщо дивитися на торець плити, не має переходів від глазурі до основи плитки. Це пояснює його високу міцність.


Керамограніт виробляють з різними типами поверхонь від глянсових до матових. Такий вибір робить дизайн інтер’єрів неймовірно різноманітним. Даний вид покриття має схожі характеристики з керамічною плиткою, наприклад параметри антиковзання.


Найчастіше можна почути, що керамограніт нудний матеріал, але це зовсім не так. На даний момент цей вид плитки формують, застосовуючи найрізноманітніші дизайни, серед яких можна знайти плитку під дерево, камінь. Важливий момент, що слід врахувати, якщо вибір упав саме на керамограніт. Даний вид плитки відносять до великоформатної, а отже, стіни повинні бути вирівняні ідеально, інакше перепади будуть дуже видні. Керамограніт і великоформатний, і з низьким вологопоглинанням, для нього необхідний спеціальний клей, що містить полімери, що збільшують адгезію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.