ПРИКРАШАННЯ БУДИНКУ: АРКИ З ГАЗОБЕТОНУ

Будинки, в першу чергу, будуються для тих, хто житиме в них, вони відображають естетичні переваги своїх власників. Хтось шукає мінімалізму, іншим хочеться мати еркер, терасу, французький балкон і, звичайно, арки. Витончені форми в архітектурі переходять то на фасад будівлі, то у внутрішнє оздоблення, проте не зникають. Всі ці елементи роблять будинок по-справжньому унікальним.

Арки з газобетону

Арочні елементи можна отримати практично з будь-якого будівельного матеріалу, тому що зараз багато будують із газобетону, то й із нього теж. Загалом арки з газобетону можна розділити на два види:

  • зовнішні,
  • внутрішні.


При цьому правила формування прорізів не змінюються від того, який цей отвір буде форми. Винятком може бути лише варіант, коли газобетон застосовується лише як заповнюючий матеріал, а несучі конструкції виконані з арматурного бетону. Арки стають основою трьох видів отворів:

  • дверей,
  • вікон,
  • фальш вікон усередині приміщень.


Для формування арки важливо зробити виміри, до того ж над нею необхідно встановити армопояс або залізобетонну перемичку. Це пов’язано з навантаженням на блоки, що формують отвір, та її перерозподілом. Все що описано вище стосується будівництва нових будівель і несучих стін. Якщо ви хочете сформувати арки у квартирі, то тут також можна використовувати газобетон. На відміну від гіпсокартону відпадає потреба:

  • зводити каркас,
  • гнути листи.

Формуємо арку з газобетону

Газобетон легко пиляється, що дозволить сформувати арку або отвір практично будь-якої форми. Матеріал цілісний, отже, порожнин не буде, при цьому він м’який, а значить, провести освітлення або вбудувати в нього щось не важко.

На відміну від інших способів формування прорізів, велика ймовірність, що дверна коробка стане без додаткових підгонів, що заощадить час і кошти. Арка з газобетону досить просто піддається подальшій обробці: шпаклювання, фарбування або обклеювання шпалерами. Ще однією перевагою арок з газобетону в інтер’єрі можна назвати можливість оформлення отвору деревом, яке досить просто кріпиться у цьому випадку.

Функціональність газобетону – значний плюс, про який все частіше замислюються будівельники. Формування дверних прорізів з газобетонних блоків усередині житлового простору також може бути здійснено за допомогою додаткових каркасів, які знімаються після закінчення повного часу схоплювання розчину, якщо арка формується заздалегідь.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.