УНІВЕРСАЛЬНИЙ ІНСТРУМЕНТ – БУДІВЕЛЬНИЙ НІЖ


Невеликий перелік інструментів, що має бути у кожного, хто піклується про зовнішній і внутрішній вигляд свого житла, його функціональні частини, рідко поповнюється чимось новим. Звичні всім:

  • викрутки,
  • молотки,
  • ножівки,
  • рулетки


становлять його значну частину. Як доповнення в спеціальну скриньку для інструменту можна покласти кілька видів скотчу, ізоленти, невеликий тюбик герметика. Якщо замислитись, то можна зрозуміти, що чогось не вистачає. Різати все це дозволяє гострий будівельний ніж.

БАГАТОФУНКЦІОНАЛЬНИЙ НІЖ

Насправді обійтися без нього складно в багатьох роботах. Йому піддаються всі м’які та пористі матеріали. Зрізати частину, видалити забруднення, розділити завдання будівельного ножа. Всі чудово знають, що своєю формою та зовнішнім виглядом він завдячує подібній канцелярській приналежності. При цьому корпус інструменту для будівництва потужніший, ергономічніший. Леза такого ножа масивніше, гостріше. Крім того є варіанти форми, що дозволяють вибрати і форму самого леза.
Строительный нож – компактний інструмент, він чудово справляється з:

  • папером,
  • картоном,
  • листовим пластиком,
  • спіненим поліуретаном,
  • силіконом.


Застосування такого ножа полегшує багато видів робіт, проте важливо вчасно міняти леза, а також дотримуватись ряду правил безпечного використання.

ДЕ ВИКОРИСТОВУЮТЬ БУДІВЕЛЬНИЙ НІЖ

Настелити лінолеум, встановити вікна чи двері, також гіпсокартон – все це важко зробити без гострого ножа. Гнучке, гостре лезо, яке можна висунути на різну довжину – його значну перевагу. Внутрішні оздоблювальні роботи взагалі складно без нього уявити, особливо часто він є допоміжним інструментом малярів та плиточників.


Сегментоване лезо – запорука тривалої роботи, підтримки високої гостроти, отже, твори точних різів. Це потрібно при поклейці шпалер, монтажі гіпсокартону. Найчастіше без нього складно створити особливі форми з рівного гіпсового листа, зрізати край – тобто розшити шви, для подальшого шпаклювання.


Потрібний цей інструмент і для фасадних робіт. При укладанні штукатурних шарів майже завжди застосовується фасадна сітка. У момент розрівнювання суміші на поверхні фасаду, сітка розтягується, її надлишки можуть заважати. Ножем зрізати ці частини буде простіше.
Будівельний ніж обов’язково має поповнити Вашу колекцію інструментів, нехай навіть зараз він здасться марним, вже скоро ви оціните його переваги. Такий вид ножа оцінять і домогосподарки, які люблять навести ідеальний лиск. Лезо легко проникає у вузькі зазори та щілини, витягуючи звідти пил.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.