КІЛЬКА СПОСОБІВ ПОВІСИТИ РУШНИКИ У ВАННІЙ

Детальне опрацювання плану ванної кімнати завжди починається зі звичних речей: розміщення сантехніки, труб, підведення електрики, вибору плитки. На цьому етапі варто подбати про ще одне: розміщення предметів, які наповнюватимуть це приміщення. Серед них можна виділити дві групи:

  • побутову хімію та косметику,
  • рушники.

Важливий аксесуар у ванній кімнаті – рушникотримач

Першу, звичайно, найзручніше розмістити в шафи, які ще на етапі планування простору необхідно розмістити у ванній, заздалегідь вибравши та здійснивши вимірювання. Про лазневі рушники найчастіше згадують після того, як у кімнаті зроблено ремонт та розставлено меблі. Розвішувати їх доводиться так, щоб вони були під рукою, але не псували зовнішній вигляд нового інтер’єру. Планування розміщення тримачів для рушників у ванній слід починати саме у момент складання плану та вимірів.

Види тримачів для рушників

До речі, видів тримачів для рушників, що застосовуються у ванних кімнатах велика кількість. Серед найпопулярніших держателів для рушників:

  • гачки,
  • підвіси,
  • одно- та багаторіжкові підвіси,
  • кільця та півкільця.


Кожен з перерахованих видів буде представлений на фото в даному огляді, крім того, так значно простіше уявити собі, як виглядатиме тримач рушника в інтер’єрі ванної. Тримачі розміщують на трьох рівнях, вони в свою чергу залежать від того, для чого використовується конкретний рушник або дизайн приміщення. Перший рівень – на висоті очей власника, це найзвичніший варіант. Для нього підходять гачки та тримачі з довгою штангою. Другий – на рівні пояса або раковини, тут застосовують тримачі для рушників, що прикріплюються до стіни одним кінцем, з іншого боку є ріжки, кількість їх може бути різною. Третій варіант розміщення близько 50-60 сантиметрів від підлоги, так розміщують тримачі для рушників, які використовують для ніг, а також розміщені поруч із біде.


Найменше місця займають власники у вигляді гачків, при цьому всім відомо, що рушник має бути забезпечений петлею, інакше він швидко прийде в непридатність. Крім цього, на гачках текстиль рідко має охайний зовнішній вигляд.

Інша річ, рушникотримач у вигляді кільця, він виглядає красиво в будь-якій точці ванної кімнати, проте довгі і об’ємні рушники лазні складно одягати і знімати одним рухом. Підвіси або довгі тримачі для рушників – оптимальний варіант, залишається лише знайти зручне місце і довжину аксесуара для ванної. У деяких випадках сантехніка, а саме раковини, постачаються вбудованим тримачем для рушників по периметру, що дуже зручно..

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.