ГОРОДИК НА ЗИМОВОМУ ВІКНІ


Цікаво робити щось своїми руками, особливо якщо це зовсім не складно і забирає мінімум часу, а результат приносить дивовижний. До таких простих занять можна віднести вирощування городика на власному підвіконні, що нині модно та корисно. Виростити в ньому можна безліч різноманітних культур, найбільшою популярністю користуються:

Звичайно, жодну з цих культур не можна виростити за один день, але задоволення від заняття та результат для найтерплячіших гарантовані. Якщо ви хочете вразити гостей, спробуйте виростити помідори. І тут зовсім нема до чого гігантоманія, солодких і ніжних черрі буде достатньо.

ПОМІДОРИ НА ПІДВІКОННІ

Переваги черрі очевидні, невеликий плід швидко зав’язується, набуває потрібних розмірів і дозріває. До того ж різноманітність насіння помідорів дозволить вибрати сорт із розміром, кольором плодів на ваш смак. Загалом за певних умов урожай можна отримати з насіння приблизно через три місяці.


Зробити це нескладно. Вибирайте насіння помідор карликових порід, висота куща має перевищувати п’ятдесят сантиметрів. Бажано, щоб на упаковці була згадка про місце висадки – домашні. Далі підготуйте торф’яний ґрунт, стаканчики для розсади, горщики. Насіння висаджується у вологий ґрунт з невеликим заглибленням. Земля має висихати, у своєму надлишку вологи також слід допускати. Перші чотири листки – кущик можна перемістити в посудину більше.

УМОВИ ДЛЯ ВИРОЩУВАННЯ ГОРОДУ НА ВІКНІ

Зимові городники на підвіконні дуже популярні, але головна проблема в тому, що в цей період мало світла, від чого рослини втрачають чинність, ростуть повільно. Особливо це може позначитися на світлолюбних черрі. Бажано, щоб у місці, де розміщені рослини, було ясно, для цього застосовують спеціальні лампи та світлодіодні стрічки.


Правильний догляд забезпечить вам урожай помідорів, які цілком можна використовувати в салатах або навіть для невеликих імпровізованих закруток. Якщо висадити насіння зараз, то отримати врожай можна буде вже наприкінці квітня, коли в магазинах знайти ароматний помідор дуже складно. Плюс такого городництва – повна екологічність. Контроль речовин, що вводяться в грунт, ви проводите самостійно.
Якщо у вашому будинку або квартирі є порожнє підвіконня, чому б не зайняти його таким корисним продуктом, забезпечивши собі цікаве хобі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.