ЯК ШПАКЛЮВАТИ ШВИ ГІПСОКАРТОНУ

Підготовка стін до фінішної обробки може бути різною, але найчастіше зводиться вона до вирівнювання. Шляхів і способів отримання в кінцевому підсумку рівної поверхні кілька. Найбільш простий спосіб – застосування гіпсокартонних плит. Секрет їх у тому, що одночасно ви отримуєте рівні стіни без замішування штукатурних сумішей, а з іншої години очікування готовності поверхні до наступних дій мінімально. Після монтажу плит гіпсокартону залишається послідовність дій, що зробить стіну або потолок ідеальними, що називається – під чистове оздоблення.

Покрокова інструкція шпаклювання швів гіпсокартону

Весь перелік цих процедур часто називають одним словом – шпаклювання. Нанесення фінішної суміші, що вирівнює, і її висихання – все, що потрібно, щоб приступати до фарбування, нанесення плитки або шпалер. Ця процедура на ділі дробиться на кілька послідовних дрібних. Покроково цей процес виглядає так:

  • розшивка швів,
  • їх знепилювання,
  • нанесення першого шару шпаклівки у шви з додатком серп’янки,
  • другого шару поверх неї,
  • зашкурювання або шліфування,
  • нанесення фінального шару.

Етапи робіт з нанесення шпаклівки на шви гіпсокартону

Кожен етап вимагає наявності інструментів, дотримання послідовності. У результаті, сукупність дій зване шпаклювання швів гіпсокартону призводить до отримання ідеально рівної поверхні. На фото представлені види процедур та інструментів, що необхідні для нанесення шпаклівки.


Виробляючи шпаклівку швів гіпсокартону, слід до початку процедури розшивки ретельно оглянути кріплення – шурупи. Капелюшок металовиробу повинен бути втоплений в лист так, щоб не розривати картон, не випирати на поверхні.

Важливо, що розшивку швів слід проводити акуратно, щоб не пошкодити картонну оболонку. Бажано, щоб будівельний ніж був досить гострим. Знепилювання швів можна зробити простим ручним інструментом – пензлем або будівельним пилососом.

Стрічка-серп’янка може бути замінена малярною флізеліновою або зроблена зі склополотна. Шпаклювання швів проводиться з особливою ретельністю у зовнішніх та внутрішніх вузлах, місцях сполучення. Для першого та другого нанесення суміші вибирайте шпатель середньої ширини, головне, щоб його робоча частина не мала прогинів.

Нанесення стрічки може проводитися як знизу нагору, так і навпаки, це залежить від вправності майстра. Кожен наступний шар шпаклівки, що наноситься поверх стрічки, не повинен перевищувати зазначеного конкретним виробником будівельної суміші. Бажано застосування сумішей з високою еластичністю, великі виробники випускають спеціальні шпаклівки для швів гіпсокартону, а також вказують ті, що підходять у тому числі для цього процесу. Застосування серп’янки зменшує ймовірність утворення тріщин, розривів у сфері шва.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.