ВИБИРАЄМО НІЖНИЙ ДОГЛЯД ЗА РУКАМИ

Зовнішнє середовище – складна сукупність чинників, що впливає наш організм, більшість яких діє на шкіру. Ми стикаємося з повітрям, різними поверхнями та речовинами, одні з яких впливають сприятливо, але частіше травмують покриви шкіри, особливо сильно страждають від цього руки. Захист та дбайливе ставлення до цієї ділянки тіла дозволить зберегти їхній зовнішній вигляд, а також здоров’я.

Коротка історія розвитку промисловості виробництва кремів для рук

Щоб шкіра рук була м’якою, еластичною, а також для зниження ризику травмування застосовують спеціальні склади – креми для рук. Спочатку, цей вид косметичних засобів здебільшого складався з натуральних жирів, у тому числі тварин і рослинних. Поступово, до складу почали включати олії рослин, а також екстракти трав, які сприяли загоєнню ран і мікротравм, до чого шкіра рук дуже схильна.

Для чого потрібний крем для рук

На даний момент, більшість кремів для шкіри рук – результат роботи хімічних виробництв. Це дозволило отримати продукти тривалої дії, рецептуру яких можна повторити незліченну кількість разів без змін. Щоб захист засобу був оптимальним, можна розділити всі ситуації, які травмують шкіру на кілька підвидів умов, що впливають на руки та робіт:

  • з водою,
  • із землею,
  • з хімічними речовинами, частіше побутовою хімією,
  • механічні травми та натертості,
  • погодні умови: вітер, вода, холод, вплив сонця,
  • контакт із бактеріями.


Більшість складів, що наноситься на руки і називається кремами для рук – це речовини, що утворюють на шкірі плівки. Дія цих плівок полягає в: дезінфікуванні, утриманні вологи, пом’якшенні, зменшенні впливу ультрафіолету. В результаті вони повторюють роботу природної кислотної мантії шкіри. Це необхідно у зв’язку з тим, що через різні гігієнічні процедури та роботи, пов’язані з дотиком рук до побутової хімії, цей шар руйнується.

Що входить до складу крему для рук

До складу крему для рук повинні входити елементи, подібні до виділеної нашою шкірою. Найчастіше це жири рослинного походження, наприклад, олії какао, жожоба, а також різні види воску. Креми, створені з натуральних компонентів, залишають відчуття жирності, липкості, що притаманно самих компонентів.

Легкі склади, що швидко вбираються і не залишають слідів – полімерні, частіше силікономісткі. Як аналог полімерів, можуть виступати вазелін або парафін, останні не можна застосовувати регулярно. У сучасних кремах, для рук у тому числі, бажано наявність бета-глюканів, які стимулюють макрофаги – клітини, що беруть участь у захисті та відновленні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.