ЧИ Є ТЕМНІЙ ПЛИТЦІ МІСЦЕ У ВАННІЙ

На диво, багато людей ділять усі оздоблювальні матеріали на модні та ті, що з моди вийшли. При цьому, будь-який дизайнер, що має достатній досвід, скаже, що самі матеріали з моди майже ніколи не виходять, швидше відбувається трансформація їх застосування, способів монтажу. Тому, на запитання: чи є чорній плитці місце у ванній кімнаті, можна з упевненістю і однозначно сказати – так.

Темний колір плитки в інтер’єрі ванної кімнати

Звісно, темний колір керамічної плитки – це вибір для тих, хто насправді любить похмурість, драматичність в інтер’єрі, можна сміливо назвати надлишок таких тонів брутальним. Інтер’єр, виконаний світлою плиткою – безпрограшний варіант, нею можна покрити всі поверхні. Чим темніша плитка, тим більше труднощів із її застосуванням.

Кольори темної плитки для ванної

Насамперед, вона, як і інші, має безліч фактур, розмірів і видів, всі вони стрімко входять і виходять із моди, на порядок швидше, ніж їхні аналоги світлих тонів. До темної керамічної плитки зараховують:

  • чорну, у тому числі матову, глянцеву;
  • сіру,
  • коричневий, у тому числі під дерево.


Сюди можна додати насичені відтінки яскравих кольорів, наприклад, синього, бордового. Для темної плитки вкрай важливими є її поєднання зі світлою або сантехнікою, меблями. Крім цього, її краще не використовувати, якщо приміщення занадто маленьке та сильно заставлене.

Як обіграти темний колір плитки у ванній кімнаті

Бажано, щоб темна плитка також компенсувалася природним світлом, тобто у ванній кімнаті було вікно або стельовий світловий люк. Плитка темних кольорів у ванній може виглядати романтично, буквально закликаючи до релакс, якщо супроводжувати її правильним освітленням. Відтінені такою плиткою куточки, де розташовується ванна або душ, що окремо стоїть, зі скляними стінками, можуть бути підсвічені красивими невеликими люстрами або світильниками. Такий вибір зробить ванну схожою на SPA-салон.


Можна також підкреслити, що керамічне покриття темних кольорів підходять для сучасного стилю, а також для варіантів інтер’єру, у стилі старовинного оздоблення санвузлів у нью-йоркських готелях. Щоб плитка виглядала оригінально, важливо правильно підібрати метод укладання, колір затирки. Часто її затирають світлою затіркою, що частково виступає як компенсація.


Якщо темний колір обробки вам близький, але наважиться на нього складно, виділіть їй невеликий акцентний простір, наприклад, над ванною або унітазом. Різні варіанти використання темної плитки у ванній можна побачити тут. Цікаво, що її можна розташувати під стелею, на підлозі, або навпаки, контрастні варіанти – модний монохромний дизайн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.