ДИТЯЧЕ ЛІЖКО З СЕКРЕТОМ

Кімната, в якій будуть жити діти, завжди турбота батьків, адже тут має бути комфортно, безпечно та, звичайно, затишно вашим дітям. Найчастіше з різних причин планування кімнати перетворюється на справжню проблему, навіть велика площа може бути обставленою без належного розуміння деталей.

Планування спальних місць у дитячій кімнаті

Дитяча кімната піддається плануванню ще складніше у таких випадках:

  • у вас кілька дітей,
  • кімната має малу площу чи складну конфігурацію,
  • діти сильно різняться за віком.

Найчастіше дитяча кімната – це поєднання чотирьох зон:

Двоярусне ліжко та спальні місця в дитячій

У різному віці відсоткове співвідношення цих зон змінюється, якщо додати до цього перелічені проблеми, то часто виходить так, що одні ущемляються на догоду іншим. Здебільшого будь-яким чином зменшується спальна зона, якщо в кімнаті живе двоє і більше дітей, то відбувається це за рахунок обраного ліжка. Батьки часто обирають для дітей двоярусне ліжко. Такий вибір – комфортне вирішення питання з вільним простором, що з іншого боку має і свої мінуси.


Якщо ж дітей більше двох, іноді є можливість влаштувати з такого двоярусного ліжка із двома спальними місцями – триспальне. Перше, що варто врахувати, вибираючи такий вид ліжка взагалі, що їх буває кілька різновидів. Спальні місця на двоярусному ліжку можуть розташовуватися стаціонарно, а динамічно. Тобто ліжко розсувається на час сну, утворюючи повноцінні спальні місця. Стаціонарне двоярусне ліжко часто має, як додаток, ящики для зберігання білизни. Залежно від конструкції ліжка таких ящиків може бути два, а може один. При достатній глибині ящика, коли ліжко має ящик для білизни по всій довжині, в нього можна покласти ще один матрац.


Таким чином, двоярусне ліжко зазвичай призначене стати спальними індивідуальними місцями для двох дітей, а може для трьох. При цьому, спальне місце може також стати в нагоді для прийому гостей, що обов’язково порадує дітей, а також як ігровий простір. Матрац, розміщений у ящик для білизни двоярусного ліжка, цікавий і недорогий спосіб заміни дивана в дитячій кімнаті, до того ж дозволить економити місце. Звичайно, важливо правильно розрахувати та придбати матрац відповідних розмірів, а також висоти. Крім цього, зверніть увагу на організацію викочування, краще, якщо це будуть коліщатка, як по периметру, так і в центрі білизняного короба.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.