УНІВЕРСАЛЬНИЙ КОЛІР КОВРОЛІНА: ЯК ВИБРАТИ

Колірна гамма або палітра інтер’єрного рішення – основа, її вибір впливає на настрій, відчуття простору і навіть його використання, наприклад, щодо підтримки чистоти. Три поверхні утворюють фон, для решти: підлога, стеля і стіни. Найчастіше, вибираючи оздоблювальні матеріали, перевага віддається яскравим кольорам, насиченим тонам. Це стосується й вибору кольорової гами такого покриття як ковролін.

Ковролін та його колір

Колір цього покриття може подобатися вам в момент покупки, бути улюбленим кольором, добре списуватися в те рішення, що є зараз. Однак, важливо пам’ятати, що смаки згодом змінюються, інтер’єр також видозмінюється через різноманітні обставини. Ковролін яскравого кольору може вже через деякий час перестати поєднуватися з рештою обробки. Експерти радять віддати перевагу нейтрального відтінку ковроліна, щоб він у разі потреби поєднувався і зі зміненим інтер’єром.

Нейтральні відтінки ковроліну

До таких відтінків килимового покриття для підлоги відносять:

  • сірі,
  • молочні, бежеві,
  • світло-коричневі.


Варто наголосити і на тому, що в кімнатах з високою прохідністю, а також громадських будівлях рекомендується стелити ковролін з ненав’язливим малюнком. При цьому сам малюнок може бути структурним, виконаним за рахунок різного типу ворсу. Колірна гама так званих середніх тонів, при цьому відрізняється на теплу та холодну, остання краще підходить для формальних приміщень: коридорів, віталень.


Найчастіше можна почути, що колір килимового покриття може приховати забруднення, що частково правильно. При цьому не варто лукавити, який би не був колір і його насиченість, чи чистий ковролін, видно. А у житлових приміщеннях покриття такого типу може стати ще й джерелом розмноження мікроорганізмів, у тому числі патогенних. При цьому, брудовідштовхувальні властивості покриття – реальний показник, ковролін покривають спеціальним складом, який перешкоджає поглинанню вологи та жирів.

Універсальні відтінки ковроліну та інтер’єр

Універсальний колір ковроліну – це сукупність нейтральних відтінків, його не варто боятися, оскільки він легко компенсується предметами, що наповнюють простір. Особливо важливо вибирати світлі, нейтральні відтінки для спальних кімнат, вони дозволять змінити шпалери або перефарбувати стіни будь-якої миті, застосовувати текстиль будь-якого відтінку. Незмінним плюсом покриттів нейтральних тонів, таких як сірий, бежевий, світлі відтінки коричневого, вважають і те, що ковролін не вигорить, навіть якщо кімната має панорамні вікна або виходить на сонячну сторону.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.