КОМФОРТНА ГАЗОНОКОСИЛКА ДЛЯ ДОМАШНІХ ПОТРЕБ

Трава біля будинку – Ось, той самий момент, що приваблює багатьох, що підштовхує до зміни місця проживання з квартири на приватний будинок. Особисте місце, що буде у вашому дворі – головна перевага. Залишається тільки вирішити, як до цієї трави доглядати. Якщо уникати радикальних рішень, необхідно завести спеціальну техніку для косіння трави. Вона повинна відповідати двом вимогам: зручності та можливості експлуатації. Серед усіх видів техніки, призначеної для цього процесу, дедалі популярнішою стає газонокосарка.

Газонокосарка або тример, що вибрати

Цей вибір роблять ті, хто має:

  • ділянку від 10 квадратів,
  • досить рівний.

Газонокосарка дозволить пройти його в рази швидше, ніж тример, вона знижує навантаження на спину та руки. Якщо порівнювати ці два види техніки для косіння трави, то загалом газонокосарка безпечніша.

Бензинова та електрична газонокосарка

Вибір комфортної газонокосарки для домашніх потреб починається з оцінки сфери діяльності. Велика ділянка, багато насаджень та клумб – бензинова версія, якщо ні – електрична. Крім того, саме електричну версію вибирають найчастіше жінки та люди у віці. Плюс електричної версії: немає потреби думати про паливну суміш. Зазначене коло власників простіше підлаштовуються під особливості даного виду газонокосарок: косіння в суху погоду, акуратність у користуванні електроприладом. Є також акумуляторні версії, які, проте, поки що не настільки поширені.

Чотири частини або на що дивитися, вибираючи газонокосарку

Газонокосарки мають чотири частини, на які слід уважно подивитися перед покупкою:

  • двигун,
  • дека (корпус з ріжучими ножами),
  • травозбірник,
  • колеса.


Розмір деки безпосередньо пов’язаний із потужністю двигуна. Ріжучі ножі, що обертаються за рахунок зусилля двигуна, повинні якісно зрізати траву по заданому діаметру. Для великих ділянок правильніше вибирати бензинові газонокосарки із заднім та бічним викидом трави. Матеріал деки:

  • пластик,
  • пофарбована сталь,
  • алюміній.


Останній варіант оптимальний, тому що навіть якщо на корпусі утворюється вм’ятина, він не втратить функціональності, а також не піддаватиметься корозії так само, що сталь.
Важливим параметром вибору є регулювання ручки, при роботі з газонокосаркою спина повинна залишатися рівною. Завдяки регулюванню з садовим обладнанням зможе працювати будь-який член сім’ї, що важливо для домашнього використання. Плюсом можна і те, що техніка для косіння трави може мульчувати траву. Для України це особливо важливо, оскільки грунт таким чином удобрюватиметься, а також менше втрачатиме вологу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.