ЩО ТАКЕ БІТУМНА ЧЕРЕПИЦЯ

Покрівля в першу чергу захисний механізм і конструктивна частина будь-якої будівлі. Її зовнішній вигляд та пристрій можуть серйозно вплинути на всі фізичні процеси, що відбуваються у приміщенні. З цієї причини її правильний пристрій є таким важливим. Кожен матеріал, що застосовується для покрівлі, повинен бути підібраний з великою ретельністю, до того ж загальна вартість не повинна перевищувати бюджету. Щоб поєднати практичну сторону питання з фінансовою, як фінішне покриття для покрівель часто вибирають бітумну черепицю.

З чого складається бітумна черепиця

Черепиця на основі бітуму може бути віднесена до листових матеріалів, працює вона за тим же принципом, що й різні руберойди. Бітумна черепиця – облицювання для даху, як і багато будівельних матеріалів, складений з шарів. Кожен із них покликаний покращувати властивості готового продукту, збільшуючи цим довговічність покрівельного покриття. У складі даної черепиці, її ще називають гнучкою:

  • кам’яна крихта,
  • бітум, у тому числі модифікований полімерами,
  • скловолокно,
  • захисна плівка.


Скловолокно з двох сторін прокладено бітумом, який в залежності від виробника та застосованих технологій може сильно відрізнятися за властивостями. Відомо, що покрівля зазнає значних перепадів температур, а бітум має значні обмеження у цьому плані.

Скловолокно та полімери стримують температурні деформації, як і кам’яна крихта. Вона ж крім цього виступає як забарвлююча речовина. Черепиця з бітуму за рахунок цього компонента приваблива, вибір кольорів та їх поєднань величезний. Колірна палітра і вплинула на назву покрівельного матеріалу, після настилу він і справді сильно нагадує натуральну черепицю. Захисна плівка при монтажі знімається, зате у момент транспортування відмінно захищає листи черепиці від склеювання.

Форма та колір бітумної черепиці

Щоб отримати цікаві візуальні ефекти, листи черепиці з бітуму нарізають за різними шаблонами. Багато таких шаблонів нарізки з’явилися свої стійкі назви, їх можна побачити на фото. Особливістю можна вважати, що деякі види бітумної черепиці укладаються:

  • кожен лист незалежно;
  • листи кладуться попарно.


Найважливіша перевага перед усіма іншими покрівельними матеріалами – неймовірна гнучкість. Ця властивість зробила цей вид черепиці незамінним, якщо покрівля має складні форми. Сформувати будь-яку геометричну фігуру гнучкою черепицею не складно, до того ж вона ремонтопридатна. Листи можуть частково видалятися та замінюватися новими. Пожежна безпека матеріалу відповідає тим самим показникам, що й у самого бітуму, а в деяких випадках і перевищують їх.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.