ЩО ТАКЕ КОЛІРУВАЛЬНА ПАСТА

Фарба – найбільш поширений декоративний матеріал, що має відразу дві важливі особливості: додає колір і захищає поверхню. При цьому продукт досить дорогий, але є нюанс його застосування – колеровка. Якщо розглядати все коло сучасних оздоблювальних матеріалів, можна відзначити: підбір відтінку важливий для лакофарбових виробів, а також шпаклівок, штукатурок. Колористика допомагає у підборі кольору, його одержанні.

Паста для фарбування – спеціальний пігмент

Одним зі способів надання базовій фарбі або декоративній штукатурці підібраного відтінку є введення в нього пасти кольорів. Цей різновид лкм – пігмент, він може бути в базовий матеріал двома способами:

Плюси вибору на користь пасти кольорів

Перший спосіб часто вважають складнішим, до того ж відомо, що результат може розходитися в очікуваннях. Тому введення такого продукту, як кольорувальна паста у фарбу, штукатурку слід розібрати докладніше. Паста для кольорування – концентрат пігменту різних кольорів. У введення її вручну є свої плюси та мінуси. Серед плюсів від покупки, потім використання, називають:

  • можливість замішування робочого складу прямо на місці проведення робіт;
  • швидке отримання з однієї банки бази з кількома пастами безлічі різних кольорів.


Останнє можна зробити дуже недорого, так одержують з одного відра фарби кілька банок бажаного кольору, відтінку. Хочете отримати відмінний результат: перемішуйте ретельніше, краще робити це міксером або дрилем зі спеціальною насадкою на малих обертах, так можна уникнути розбризкування.


Перевага пасти кольору перед застосуванням студії в тому, що працюючи з невеликими площами можна отримати реальну економію. Крім того, якщо тон вийшов надмірно насиченим, це можна виправити відразу, змішавши світліший, далі покривши перший шар до його висихання.
Важливо розуміти, що на око дуже складно змішати базу плюс пігмент знову і знову, так, щоб виходив той самий тон.

Це важливо знати про колеровку пастою

Крім цього, якщо ви шукаєте результат по палеті – каталог виробника, то повинні враховувати зміну кольору при висиханні. Саме з цієї причини дизайнери часто фарбують маленьку ділянку декількома різними відтінками, чекає на висихання, лише потім вибираючи відповідний з отриманих відтінків. Намагайтеся не видавлювати, не наливати пасту кольору відразу в фарбу, краще відокремте необхідне, після чого вводите в базовий продукт.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.