ЩО ТАКЕ КОЛІРУВАЛЬНА СТУДІЯ

Саме поняття «колерування» означає надання матеріалу або поверхні кольору, який найчастіше вибирається за спеціальним каталогом. За своєю суттю, колерувать – значить забарвлювати, проте це поняття стало стійким саме через свою специфіку. Колірувальна студія – прилад, який дозволяє отримати знову і знову той самий тон, конкретного матеріалу: фарби, штукатурки.

Як відбувається колеровка у колеровочной студії

В цілому, колеровку відрізняють від безпосередньо фарбування, адже вона відноситься не до кінцевого продукту, а до декоративної обробки. Виготовляється вона в такий спосіб:

  • за каталогом підбирається необхідний тон,
  • у програму водиться його ідентифікатор,
  • встановлюються обсяги змішування,
  • прилад вводить необхідну кількість барвників у базовий матеріал,
  • суміш ретельно змішується, процес механізований.

Для чого потрібна кольоровка оздоблювальних матеріалів

Спочатку весь процес проводився вручну, фахівець із підбору – колорист, на око визначав тональність, після чого змішував тестову кількість. Масу, що вийшла, наносили на матеріал. Такий процес був необхідний для фарбування машин, деталі яких були пошкоджені, а повне фарбування коштувало дорого. Згодом колористи стали обслуговувати інші сфери, у тому числі фарбувати оздоблювальні матеріали, з’явилися прилади – студії для фарбування.


Чому колірна студія краще, ніж ручний відтінок на місці? Механізована, автоматизована версія – студія для квітів, дозволяє досягти високої точності відповідності тонів вибраного кольору. Тобто, один і той же відтінок можна повторять багато разів, що важливо для:

  • нерегулярні оздоблювальні роботи,
  • великих площ,
  • часткових ремонтних робіт із відновленням покриття.


Спеціальні каталоги дозволяє точно дізнатися, який продукт та якого бренду можна змінити за допомогою фарби. Кожен виробник вказує, що той або інший продукт кольорується, при цьому процес проводиться на обладнанні цього виробника підготовленим фахівцем. Таке поєднання призводить до найкращого результату колеровки: колір суміші точно збігається із зразком, фарби, а також штукатурки не розшаровуються після внесення в них барвника.

Деякі компанії застосовують для своїх кольорувальних студій загальні системи, наприклад, RAL. Цей спосіб розширює діапазон забарвлень, це особливо важливо для обробки приміщень, а також фасадів, які мають властивість вигоряти на сонці. Важливо розуміти, що підбираючи відтінки через інтернет, покупець бачить їх із накладенням налаштувань власного екрана, тобто яскравістю та контрастністю.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.