ЩО ТАКЕ ШЛІФУВАЛЬНА СІТКА

Ґрунтовний підхід – вивірена послідовність дій, що призводять до результатів високої якості. Такий підхід особливо важливий в обробці всередині приміщення, завдяки йому, зрештою, всі деталі виглядають як єдине ціле. В обробці все частіше використовується підготовка стін – вирівнювання. Для отримання ідеального результату в цьому процесі застосовують спеціальні матеріали та інструменти.

Навіщо шліфувати стіни

Коли вирівнювання здійснюється шпаклівкою, важливо зрозуміти, його основний компонент у більш ніж дев’яносто відсотків випадків, гіпсу. Його пластикова маса, невелика фракція є перевагою при нанесенні, тоді як після висихання вона не стійка до механічного пошкодження. Вм’ятини, подряпини, які згодом з’являться після фарбування, легко залишаються на шпаклівці, поклейки шпалер. Тому, щоб отримати зашпакльовану поверхню високої якості, їх після висихання шліфують.

Інструмент для шліфування стін

Шліфування стін, покритих шпаклівкою, проводиться за допомогою спеціального інструменту – решітки. Це гладка поверхня з ручкою, а також кріплення, які фіксують шліфувальну сітку або наждачний папір. Залежно від того, наскільки добре виробляється шпаклівка, сітка з терма вибирається з певним розміром клітин. Варто сказати, що позначення шліфувальної сітки та босоніжки однакові. Ми підкреслюємо, що існують різні системи стандартів, дотримання яких буде наведено нижче в таблиці. Найчастіше ви можете знайти маркування P і M, або -h. Стандарти мають зворотну послідовність позначення.

Як роблять роботи шліфувальною сіткою

Робота з шліфувальною таркою вимагає певного досвіду, а також важливо використовувати захисне обладнання, оскільки Putty перетворюється на тонкий пил. Під час шліфувальних стін, стелі слід використовувати інші елементи, покриті шпаклівкою, респіратор, маску та комбінезон.


Шліфувальна сітка підрозділяється в позначеннях за розміром осередків, чим вони більші, тим, відповідно, великі перепади обробляються теркою. Перевага сітки для шліфування перед наждачним папером, можливість тривалішої роботи. Тертка зі шліфувальною сіткою повинна здійснювати рівномірні кругові рухи з поступальними переходами, при цьому не слід натискати на поверхню.

Звичайно, як і інші види роботи, шліфування може здійснюватися як вручну, так і механізовано. Останній метод використовується професійними оздобленнями, він економить багато часу, крім того, простіше підключити пилосос до шліфувальної машини. Використання сіток для шліфування також виправдане, якщо об’єкт експозиції має складну форму або невелику площу, крім того, він підходить для незалежного ремонту.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.