РІДКІ ШПАЛЕРИ ТА ЇХ ПЛЮСИ

Зовнішній вигляд – найголовніше, що мають дати шпалери загальному вигляду кімнати, часто це називають простим словом – краса. При цьому різні види шпалер несуть зовсім різну естетику, вони імітують собою матеріали: тканину, папір, штукатурку, цеглу і дерево. Популярні рідкі шпалери буквально обволікають поверхні, зовні вони частково нагадують штукатурку, з іншого, схожі на м’яку вовняну тканину.

Плюси рідких шпалер

А чи думали ви, що рідкі шпалери мають плюси, що не очевидні, на перший погляд? Окрім зовнішньої краси, вони значною мірою відрізняються від інших. Матеріал для обробки випускається над звичних всім рулонах, а мішках, вміст яких замішується за інструкцією. Саме це, а також досить висока адгезія готової суміші до будь-яких поверхонь, дозволяє творити за їх допомогою справжні дива. Із плюсів застосування рідких шпалер виділяють:

  • можливість монтажу на вертикальні, горизонтальні поверхні;
  • просте нанесення у складно доступних місцях;
  • можливість формування багатобарвних малюнків;
  • ремонтопридатність;
  • відносно високе шумопоглинання;
  • регулювання вологості у приміщенні.

Ремонтувати шпалери легко

Кожен із цих плюсів може стати мотивом для покупки цього виду оздоблення. Рідкі шпалери наносять на стіни і стелі, деякі використовують для маскування труб опалення, на яких не випадає конденсат. Цей різновид шпалер має схожу техніку з пап’є-маше, після розведення залишається лише розподілити їх по поверхні, при цьому зовнішній вигляд залежатиме від щільності притискання та згладжування вологої маси. Ваша дитина любить малювати, а домашній вихованець так і норовить пробігти по стінах, прості рулонні шпалери складно відреставрувати, рідкі легко полагодить будь-хто. Розмочіть невелику ділянку, далі скребком, намагаючись не зачіпати шпаклівки, зніміть шпалери. Для ремонту слід залишити невелику кількість при першому нанесенні, просто нанесіть свіжу масу на очищену ділянку.


Завдяки тому, що шпалери складаються з целюлози та інших натуральних волокон, вони натуральні, отже, не виділяють шкідливих речовин. Плюс рідких шпалер у цьому випадку в тому, що вони підходять для спалень та дитячих. Серед плюсів також виділяють те, що рідкі шпалери мають багату кольорову гаму. При цьому можна сміливо підібрати і пастельні тони, які безліч. Вибираючи дану обробку, враховуйте одну обставину, алергікам вони не підходять, через емісію волокон у повітря кімнати, а також вбирання запахів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.