ЧИСТА ПРИХОЖА – ВБРАНЕ ВЗУТТЯ

Дотримати баланс між практичністю та красою приміщення найскладніше в будь-якому ремонті. Якщо здебільшого кімнат будинку зрозуміло, який функціонал вони нестимуть, то з передпокою часто виникають складнощі. Здавалося б, що простіше: передпокій – прохідне приміщення, де можна зняти, одягти верхній одяг, взуття. Насправді, саме з ними виникає безліч проблем.

Ховаємо взуття в шафу

Виявилося, що майже немає залежності від розмірів приміщення в тому, що стосується проблеми з взуттям, що носиться всередині та зовні будинку. Вся вона накопичується в невеликому просторі біля вхідних дверей, псуючи зовнішній вигляд передпокою, заважаючи проходу. Якщо кімната обладнана шафою-купе, її, швидше за все, складатимуть туди, хоча це більше стосується пар взуття, що приведені в порядок. Куди ж подіти те взуття, що носять щодня, придумані для цього калошниці.

Спеціальні тумби для взуття – калошниці

Калошниця чи тумба для взуття – Оптимальний варіант меблів, який доповнить собою будь-яку шафу для верхнього одягу. Безперечний плюс такої тумби – кілька варіацій виконання, завдяки цьому підібрати відповідний розмір не складе труднощів. Усі тумби для взуття можна розділити на види:

  • тонкі – складні;
  • широкі, з орними або викочувальними ящиками.


Ваш передпокій дуже вузький, в нього виходить відразу кілька дверей, тоді перший тип – найпрактичніший. З одного боку, невелика глибина тумби – перевага, з іншого, цей вид меблів має повноцінний функціонал. Вибираючи таку тумбу-калошницю, оцініть внутрішню частину відкидних шафок, бажано, щоб вони були виготовлені з забарвленого металу. Калошниці бувають досить високими, якщо кількість ящиків більша за три. Їх досить успішно маскують в інтер’єрі. Так підбирають меблі в колір обробки, наприклад, білу до білого. Інший варіант: розмістити на дверцятах дзеркало, його можна приклеїти спеціальним клеєм. Також вузькі, високі калошниці прикрашають, щоб привернути увагу до малюнка, відволікаючи від розмірів шафи.


Орні, викочувані ящики глибші, такі тумби підходять для передпокоїв більшої площі. Плюс цього варіанта – можливість організації сидіння зверху, досить просто зробити це – покладіть довгу щільну подушку поверх тумби. Цей хід дизайнери часто застосовують як зв’язуючий елемент. Щоб меблі поєднувалися між собою, підбирайте шафку з тими ж елементами оздоблення, як і інші меблі.


Калошниця дозволить сховати взуття, яке сім’я носить повсякденно, а отже, приміщення передпокою виглядатиме ідеально, оскільки це було задумано.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.