УНІКАЛЬНІ ДЕТАЛІ ФАСАДУ З ПІНОПЛАСТУ

Фасади – те, що видно зовні будинку, їх зовнішній вигляд створює правильне враження про внутрішній простір, впливає те, як будинок загалом сприймається оточуючими. Без сумнівів, стильне фасадне оздоблення у всі часи турбувало людей, не менше ніж зараз. Технології при цьому, а також стиль оформлення фасаду постійно трансформується. Одним із таких нововведень можна назвати застосування пінопласту на формування декоративних елементів.

Елементи фасадного декору

Зовнішній декор може бути мінімальним, проте варіанти оздоблення, особливо ті, у яких використовується яскрава штукатурка та світлі контрастні елементи – це справжня класика. До таких елементів, яким на цей момент приділяється багато уваги, вважають:

  • молдинги міжповерхові;
  • басажі;
  • капітелі, бази колон;
  • Оздоблення віконних отворів;
  • кронштейни.

Пінопласт для декору фасаду

Ці унікальні елементи раніше перевозили функціональне навантаження, закриваючи різні суміжні, згодом виготовлені з гіпсу, що зменшило загальну вагу. Фасадні гіпсові частини мають свої недоліки, наприклад, матеріал підлягає розтріскуванню. Піна має ще меншу вагу, крім того, вона є більш пластиковою. Відомо, що будь-який фасад переживає всілякі навантаження, включаючи матеріали, піддаються напруженню, видавленню, які не мають деталей піни.


Деякі декоративні елементи прості у виготовленні, а також укладанні. Наприклад, басаж можна виготовити безпосередньо перед укладанням із звичайних плит пінопласту. Вибираючи матеріал для даного виду обробки, бажано віддати перевагу тому, що має велику щільність, при цьому кульки з яких він сформований, повинні бути маленькими і одного розміру. У цьому випадку пінопластові деталі не несуть інших функцій, таких як утеплення. Є також унікальні фасадні деталі із пінопласту, які можна вирізати за допомогою спеціального верстата, в деяких випадках підходить розжарена струна.

Як кріпити декор з пінопласту на фасад

Пінопластові деталі закріплюються, так само як теплоізоляція:

  • механічно – на спеціальні дюбелі;
  • із застосуванням клею для теплоізоляції.


Потім поверхню покривають фасадною сіткою з дрібним осередком, оштукатурюють. Після цього етапу, поверхня стає не відрізнити від самого фасаду, далі її фарбують або покривають декоративною штукатуркою. Варіацій застосування декоративних елементів з пінопласту велика кількість, вибираючи відповідні, слід зробити точні виміри, щоб вони виглядали органічно.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.