СПРАВИ ГОРОДНІ: ПЕРЕКОПУЄМО ГРЯДКИ

Для кожного хто чекає на свіжі помідори, посадив картоплю або тільки переступив до робіт на городі зрозуміло, що без інструмента не обійтися. Звичайно, щороку городники та садівники займаються налагодженням старого, перевіреного часом інвентарю: лопат, грабель, вил, сапок. При цьому кожної весни відбувається поповнення колекції, адже не варто і від часу відставати.

Основа садово-городнього інвентарю

Два найважливіші інструменти на початку та наприкінці сезону – лопата та вила. За допомогою лопат землю копають, вантажать і переносять натуральні добрива, залишається лише підібрати зручний вигляд. Для багатьох на ділянці незамінним інструментом стають вила. За їх допомогою можна:

  • копати, розпушувати землю;
  • проводити аерацію газонів та землі, проколюванням;
  • вносити добрива.

Вила для городу

Найчастіше можна побачити, гнойові вила, вони відрізняються від інших видів наявністю трьох або чотирьох зубів, які сильно загострюються до початку. Такими простіше робити захоплення щільної землі, яка спресувалась за зимовий період. Хочете працювати вилами на городі, візьміть ті, що мають загострені, але злегка розплющені зуби, так вони будуть більш схожі по функціоналу на лопату чи сапку. Невелику ділянку картоплі найкраще копати вилами, що мають на кінцях заокруглення, їх так і називають картопляні. Які види вил бувають найлегше побачити на фото. Вила виробляють методом кування.

Лопати для городу

Лопати для городу можуть бути багнетовими, а також робочий край може бути досить рівним. Загострена – хороша для скопування важкої, щільної землі, друга, для м’якої або з великим включенням легкої мульчі. Зверніть увагу на те, чи прилипає до вашого інструменту мокра земля в момент застосування, якщо так, то інструмент необхідно пофарбувати або замінити. Звичайно, як і будь-який інший інструмент, лопати виробляють з алюмінію, нержавіючої сталі та сталі, останній варіант найбільш надійний і довговічний.


Ваш сад чи город цього року отримав свій початок, тоді обов’язково сформуйте власну колекцію комфортного садово-городнього інвентарю. Перш ніж вибрати щось, оцініть як сам інструмент, так і рукоятку. Саме від ручки лопати чи вил багато в чому залежить зручність робіт, а також ваша безпека та комфорт для рук та спини. Рукоятки для лопат, вил виробляють із дерева, останнім часом випускають і зі склопластику. Вони значною мірою знижують вібрацію, а значить втому після робіт. Металеві живці найбільш довговічні, однак, вони і найважчі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.