ДЛЯ ЧОГО ПОТРІБНИЙ НАПІВП’ЄДЕСТАЛ ДЛЯ УМИВАЛЬНИКА

Компонування предметів сантехніки з меблями, обробкою санвузла є предметом роздумів, в яких дуже важливо поєднати модні тенденції з особистим бюджетом, а крім того, з раціональним підходом. Щоб умістити все, при цьому отримати абсолютно чистий простір підлоги можна використовувати умивальник з напівп’єдесталом. Цей вид компонування двох частин підходить тим, хто заздалегідь подбав про підведення труб водопроводу та каналізації зі стіни, якщо це зроблено через підлогу, необхідне інше доповнення – п’єдестал.

Що таке напівп’єдестал для умивальника

Напівп’єдестал – керамічна або порцелянова сантехнічна деталь, яка повністю закриває собою труби. Візуально, на відміну від повного п’єдесталу, вони не проглядаються з жодної зі сторін. Саме з цієї причини, роблячи вибір комплекту сантехніки, дуже важливо зробити заміри. У більшій частині моделей нижня точка напівп’єдесталу вище підлоги приблизно на п’ятдесят сантиметрів.

Раковина з напівп’єдесталом утворюють практично єдиний цілий виріб, шов між ними може бути майже непомітним із рівня зростання дорослої людини. Плюсом вважається і те, що цей додаток знімний. Керамічний ковпак підвішується на закріплені у стіні шпильки, рідше підвішується на пружини до умивальника. При монтажі часто застосовують санітарний герметик, хоча це не обов’язково. Напівп’єдестал досить важкий, після монтажу він не зсувається.

Коли використовують напівп’єдестал

Слід сказати, що напівп’єдестали випускають практично до всіх моделей навісних умивальників, але краще вибрати варіанти, що мають єдиний артикул, або зазначені виробником як компонуються. Щоб цей додаток виглядав з умивальником в єдиному ключі, дизайнери підкреслюють форми. Він може мати класичну форму, більш квадратну, також існують особливі дизайнерські види.


На сьогодні цей вид доповнення до умивальників широко використовується там, де обрано гнучке, гофроване підведення. Це відмінний варіант для громадських туалетів, завдяки тому, що нічого не коштує на підлозі, прибирання стає ретельнішим. При цьому у цього виду доповнення є конкуренти, серед них:

  • вибір металевого, стильного сифона та труб підводу;
  • монтаж, прихований за рахунок тумби під умивальник.


Часто навколо верхньої частини напівп’єдесталу монтують напівкруглий тримач для рушників, такий спосіб заощаджує простір, виглядає дуже стильно.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.