У ДОПОМОГУ ГОСПОДАРЦІ: ПАКЕТИ І ФОЛЬГА ДЛЯ ЗАПІКАННЯ

Найсмачніше готують вдома – це твердження правильне, якщо способи приготування знайомих, улюблених страв дещо змінюються, що вносить різноманітність до раціону. Кожна господиня намагається знайти нові вдалі рецепти, які з одного боку дадуть поживні, корисні страви, а з іншого не займуть багато часу на реалізацію. Тому для багатьох стають «паличкою-виручалочкою»:

Рукав для запікання

В арсеналі господині, яка любить вразити сім’ю смачними стравами, вони займуть гідне місце. Як використовувати ці предмети?
Пакет для запікання, також має іншу назву – рукав, вона більш точно відбиває його суть. Найчастіше рукави для запікання випускають у вигляді довгого, складеного в рулон рукава, тобто дві сторони запаяні, а дві інші немає. Таким чином, можна відрізати від рулону потрібну довжину, після чого один край зав’язується стрічкою або кліпсою, поміщаються всередину продукти, після чого другий край також закривається. У такого способу приготування дві переваги:

  • продукти всередині не втрачають вологу, залишаються соковитими;
  • форми, а також духовка залишаються чистими.


Важливо: досить часто покупців хвилює, чи виділяють пакети шкідливі речовини в момент впливу високих температур. Найчастіше рукави для запікання виготовляють із поліетилентерефталату або ПЕТ, який починає розм’якшуватися при 245, а плавиться при 260 градусах. Такі температури рідко застосовують у момент приготування їжі. За допомогою таких пакетів готують м’ясо, рибу, овочі, а також попередньо маринують їх, що також зменшує час на миття посуду. Пакет можна застосовувати в мікрохвильових печах, газових та електричних плитах, якщо в інструкції не вказано інше.

Як використовувати фольгу для запікання

Фольга для запікання – це унікальний продукт для застосування на кухні. Дивно, що тільки не роблять з її допомогою винахідливі господині. Завдяки пластичності матеріалу, а також тому, що він може тримати форму, в нього загортають їжу для запікання, зберігання, а також виготовляють формочки.

Плюс фольги для запікання в її універсальності, за бажання в ній можна посмажити яєчню, приготувати обід та вечерю, а також десерт. Маючи справу з фольгою для запікання, важливо розуміти, що вона складається з алюмінію: порушувати умови використання, отже, шкодити здоров’ю. Намагайтеся, щоб фольга не контактувала з кислотами: оцтом, соком помідора, лимона. Плюсом фольги для запікання вважають універсальність, адже її можна використовувати як у газовій, електричній, так і в приготуванні на вугіллі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.