ВИКОРИСТОВУЄМО ДВОСТОРОННІЙ СКОТЧ В РЕМОНТІ

Серед матеріалів, що застосовуються у будівництві, ремонті є ті, що належать до додаткових. Використання їх може бути різноплановим, насправді воно обмежується лише фантазією, до таких матеріалів відносять двосторонній скотч. За своєю суттю, це все той же звичний для всіх скотч, різниця лише в нанесеному на зворотний бік клеї. Стрічка клеїться з двох сторін – це і є двосторонній скотч.

Застосування двостороннього скотчу

Де ж застосовують цей матеріал, що зазнав модифікації? Його сфера використання лежить тим часом де застосовують металовироби, клейові склади. Найпростіший приклад: приклеювання дзеркал до стіни проводиться на рідкі цвяхи, але швидкість їх схоплювання з поверхнею вимагає часу, двосторонній скотч схоплюється з поверхнею практично миттєво. Важливо пам’ятати, що при цьому він має певні обмеження щодо застосування:

  • погодні умови, особливо нагрівання, вплив ультрафіолету;
  • вага предмета, яким він утримується.

Види основи та інші параметри скотчу двостороннього

Слід зазначити, що останнім часом модифікацій самого двостороннього скотчу побільшало. Вирізняють різні види за типом основи, яка буває:

  • спіненою,
  • поліпропіленовою,
  • тканинною,
  • паперовою.


Від типу основи, яку клей наноситься з двох сторін, залежать властивості двосторонньої стрічки. Спінені основи поглинають вібрацію, а також дозволяють зробити демонтаж швидше, простіше. Саме такий скотч застосовують для виробництва пластикових гачків, що монтуються без кріплення. Залежно від потреб є основи двостороннього скотчу білі, кольорові, прозорі.


Варіюється й інший параметр – ширина рулону. Тут важливо відзначити, що є виробники, які виготовляють цей продукт у вигляді листів, з яких можна вирізати заготовку рівну. Ширина рулону двостороннього скотчу найчастіше варіюється в наступних межах: від 0,5 до 6 сантиметрів. Важливо й те, якою густиною обрана плівка, тут діапазон для вибору ще більший. Вибираючи двосторонній скотч, оцініть вказану силу адгезії, чим вона вище, тим надійніше утримуватиметься елемент, що скріплюється.


У ремонті даний матеріал застосовується досить часто, так з його допомогою замінюють клей при монтажі ковроліну, лінолеуму до гладкої міцної основи. Двосторонній скотч чудово підходить для кріплення плінтусів усіх видів, дзеркал. Деякі види корпусів рулонних штор також можна закріпити за його допомогою, щоб не свердлити отвори в рамі вікна.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.