ДВЕРНІ РУЧКИ: ЛАТУНЬ, БРОНЗА, МІДЬ

Плавне перетікання уваги від одного стилю до іншого – характерна риса останніх п’яти років. Хтось віддав перевагу мінімалізму та модерну, а комусь до душі класичні інтер’єри та рішення. Кожен стиль в інтер’єрі характеризується особливими рисами, які складають його як пазл. Так, для багатьох стилів класики характерне застосування шляхетних металів. Хоча останнім часом тенденції змістилися, золото та срібло перестало бути привабливим саме по собі, їх замінили латунню, бронзою та міддю.

Кольори оригінальних дверних ручок

Оздоблення з металу застосовується на кухні, у ванній кімнаті, а весь житловий простір поєднують собою дверні ручки міжкімнатних дверей. Відповідно, перевага надається дверним ручкам з покриттями кольору:

  • латуні,
  • бронзи,
  • міді.


Тут слід підкреслити, що ці металеві відтінки все рідше наносяться суцільно, так, щоб вони утворювали єдиний рівний тон. Для отримання більш достовірного ефекту від фарбування, фарбу на дверних ручках наносять у техніці брашування, матування, патинування. Тобто поверхня дверної ручки має явно помітні перепади кольору, смужки, борозенки. Такі методи фарбування створюють ефект старіння, що чудово підходить для інтер’єрних акцентів.

Латунь, бронза та мідь – тренд кольорів

Залежно від обраного рішення можна отримати необхідний додатковий акцент. Відомо, що латунь приваблює своїм тьмяним, трохи сходимо із золотом, блиском. Матеріал ручок не химерний, виглядає благородно і досить оригінально. До того ж можна підібрати меблеві ручки того ж відтінку, що ще більше зв’яже інтер’єр воєдино.


Дверні ручки під бронзу мають незвичайну магію. Відтінок здається досить вишуканим, крім того, бронзовий колір відмінно гармонує з багатьма кольорами, у тому числі бежевими відтінками, що поширені, а також білим. Варто враховувати, що в залежності від пропорції міді в даному сплаві, він може мати більш менш насичений червоний відлив.


Найнесподіванішим кольором дверних ручок може бути мідний. Справа в тому, що кожен виробник імітує забарвлення якогось власного виробу-зразка. Мідь має властивість покривати патиною, а її м’якість дозволяє поверхні легко вкритися подряпинами. Все це призводить до унікалізації кожного виробу навіть у межах одного виробництва.


Вся відмінність від дверних ручок позолочених, хромових або нікельованих, покрита латунним, бронзовим або мідним слід звіряти по кольорах шляхом докладання один до одного. Особливо важливо робити це за значного обсягу закупівлі, оскільки іноді партії можуть відрізнятися за насиченістю тону.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.