КОНТЕЙНЕР ХАРЧОВОЇ: СИСТЕМА ЗБЕРІГАННЯ НА КУХНІ

Організація систем зберігання у домашніх умовах сприяє контролю корисності тих чи інших предметів, вивільненню вільного місця. Ті, що зберігають різні предмети без будь-якої систематизації, часто не можуть знайти те, що буквально виявляється під рукою. Звичайно, певна схема зберігання є в будь-якому випадку, але є місця в будинку, де вона має бути більш чіткою та детально, наприклад, на кухні.

Плюси організованих систем зберігання

Система зберігання продуктів харчування на кухні може бути організована по-різному. Одним вистачає розуміння того, де що лежить, в яку шафу необхідно заглянути, інші прагнуть отримати трохи більше. Системи зберігання продуктів можуть одночасно:

  • зберігати різні продукти,
  • зменшувати місце, необхідне зберігання,
  • знижувати час пошуку та застосування.

Система зберігання з харчових контейнерів

Для таких систем правильніше використовувати харчовий контейнер, як складову одиницю системи. З харчових контейнерів одного виду або різних, що доповнюють один одного, можна отримати заповнений простір, з легким доступом. Харчові контейнери випускаються в різних формах, розмірах, кольорах, можуть мати різні опції:

  • носик для сипучих продуктів,
  • ручку,
  • дозатор.


Щоб отримати комфортну систему зберігання в кухонних шафах, важливо знати висоту шафок та інші габарити. Так простіше розрахувати, скільки та яких харчових пластикових або скляних контейнерів вміститься. Харчові контейнери зазвичай мають плоску кришку, яка дозволяє складати їх один на одного. Прозорий пластик, а також скло забезпечують візуальний контроль, який проводиться напередодні вибору.


У таких харчових контейнерах можна зберігати крупи, макаронні вироби, бобові, різні види борошна, цукор, сіль. Також їх застосовують як наповнення для буфету, де зберігають солодощі: печива, цукерки всіх видів, горіхи та цукати. Харчові контейнери можна поділити на:

  • розраховані на майже герметичне зберігання,
  • мають перфорацію для вентиляції.


Останні не підходять для круп, безпека яких стає під загрозу. З повітрям у крупу потрапляє волога, що є стимулятором для розмноження бактерій.


Якість контейнерів відіграє немалу роль. Найбільш правильним буде вибір на користь скла, проте воно може бути не досить практичним, тоді на дні харчового контейнера бажано знайти напис PET. Цей вид пластику один із найкращих для харчових продуктів, що якраз підходить для організації зберігання сухих харчових продуктів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.