ДВОСТОРОННІЙ СКОТЧ ЯК ЗАМІНА ГЕРМЕТИКА

Застосування певних технологій потребує наявності відповідних матеріалів, які у процесі подальшої експлуатації якимось чином проявляють себе. Будівельні та оздоблювальні матеріали можуть під час використання готових поверхонь, предметів відповідати основним вимогам, та їх естетичні чи якісь інші якості стають незадовільними. Саме це описує процес, що відбувається зі швами, зробленими герметиком через певний час. Всі знають, що вони жовтіють, покриваються нальотом, а часом і пліснявою.

Герметик та двосторонній скотч

Герметик прийшов на зміну заповнювачам на основі цементу, які пропускали воду, розтріскувалися від механічних впливів, колір їх вимивався з часом. Суміші на основі силіконів, ті, що ми називаємо герметики, більш еластичні, мають відмінну адгезію і повністю водонепроникні. Але перелічені вище моменти, виявлені лише через певний час після початку періоду масового застосування, стали приводом для пошуків рішення. Ванна кімната, де безліч різних примикань одних поверхонь до інших, а також необхідність стикування, підвішування, підштовхує до вибору.

Як використовувати двосторонній скотч у ванній

На даний момент є ще один варіант стикування поверхонь та їх з’єднання у ванній кімнаті, це двосторонній скотч. Він відмінно підходить для з’єднання поверхонь там, де герметик застосовувався одночасно як ізолятор та як клей. Двосторонній скотч вибирають з основою зі спіненого поліетилену, так що заповнення простору буде більш ретельним. Матеріал використовують для стикування тумб та раковин, у тому числі накладних. Обидва матеріали іноді використовують для встановлення дзеркал, якщо під рукою немає цвяхів.


На відміну від герметика, скотч складається з твердої, еластичної основи та клейових шарів, ризик виникнення племені на такій поверхні мінімальний. Звичайно, санітарні герметики продовжують застосовуватися на стику ванни та плитки, умивальника та стіни, оскільки контролювати нанесення цього складу куди простіше. Робота з двостороннім скотчем потребує уважності та детальної розмітки. Справа в тому, що він наклеюється до одного з предметів, умивальника або меблів, а потім проводиться примикання. На відміну від випадку з герметиком, позиціонування буде неможливо, так як клей починає відразу схоплюватися.


Часто можна почути питання щодо робіт з тим і іншим матеріалом: як розділити два предмети? Обидва матеріали можна розрізати будівельним ножем із тонким лезом. Видалити залишки герметика або двостороннього скотчу з поверхні можна різними засобами, у деяких випадках, якщо це не зашкодить поверхні та механічними.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.