ВИКОРИСТОВУЄМО ЗМІШУВАЧ ІЗ ДОННИМ КЛАПАНОМ

Сантехніка різних країн і регіонів має специфіку, яка з тих чи інших причин не властива іншим, це пов’язано з канонами домобудівництва, особливостями подачі води, а також менталітетом. Саме від цього в американців у санвузлі рідко знайдеш йоржик, а англійці часто використовують для гарячої, холодної води різні крани. Економія води, а також не бажання застосовувати додаткові предмети, наприклад тази, призвела до створення пробки для зливного отвору умивальників, кухонних мийок, ванн.

Навіщо потрібен донний клапан

Дещо пізніше її замінив донний клапан. Сантехніка з донним клапаном знайома далеко не всім, частіше за інших з нею стикаються власники біде, хоча поставити його можна на все, що контактує з чистою водою. Даний клапан є механічним запором, що дозволяє не торкаючись вже використаної води руками відкрити отвір зливу. Звичайно, він дозволяє його закривати також.


Найчастіше можна почути, що це доповнення скоріше надмірності, але з цим можна не погодитись. Донний клапан, загалом, досить простий механізм, що коштує недорого. При тому, що через значне подорожчання води, як холодної, так і гарячої, бажання заощадити зростає. Донний клапан, по своїй суті, робить з вашої раковини повноцінну місткість, придатну для набору води. Це дозволить вмитися, випрати щось, вимити ноги, здійснити інші гігієнічні процедури.

Донний клапан та змішувач для нього

Якщо придбаний сантехнічний прилад передбачає наявність донного клапана, до нього, безумовно, слід придбати спеціальний змішувач. Чим він відрізняється від звичайного? В цілому, змішувач для донного клапана точно такий же, як звичайний, однак, зі зворотного боку він має висувний важіль. Візуально він виглядає як невелика ручка чи стрижень із наконечником. Якщо потягнути за неї нагору, клапан закриє отвір, а якщо натиснути вниз – відкриє його. Завдяки тому, що змішувач вже забезпечений таким доповненням, відчиняти кришку, що закриває отвір, відсутня.


Змішувачі з донним клапаном випускаються здебільшого відомих брендів. Крім того, форма самих змішувачів та клапанів, тобто їх дизайн різноманітний. На даний момент кришка донного клапана може бути як круглою, так і квадратною. Зовнішній вигляд, розташування важеля клапана може змінюватися, але частіше зустрічається класичне розміщення. Важель виконується в одній стилістиці з усім змішувачем.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.