ФОТОШПАЛЕРИ – АКЦЕНТ В ПЕРЕДПОКОЇ

Експерименти – те, що зрештою відрізнить наш будинок від решти. Навіть перевірене рішення стане індивідуальним, якщо зробити так, як видається зручним, красивим. Так, наприклад, практичні матеріали у передпокої – це стандарт, при цьому приміщення все частіше виходить безликим, для внесення акценту вибирайте фотошпалери.

Плюси фотошпалер у передпокої

Переваги у даного об’єкта, обраного як акцентний, привабливий погляд відразу кілька. Фотошпалери в передпокої, переважно, підбираються тематичні. Різноманітність тем тут зазвичай вже, чим скажемо у спальні чи дитячій кімнаті. Вони повинні поєднуватися з іншими елементами оздоблення, тому актуальними темами вважаються:

Популярні теми фотошпалер для передпокою та коридору

Місто – тема для фотошпалер у передпокої – найкращий варіант, до того ж простіше підбирати колірну гаму, на них можуть бути плани міста з висоти, вулиці, гарні об’єкти. Важливо й те, що фотошпалери не займають місця, на відміну предметів, що встановлюються на підлогу. У коридорі, біля вхідних дверей, майже завжди є нестача місця, не лише реальна, а й візуальна. Через відсутність природного освітлення, найчастіше, передпокій здається темною, обравши світлі тони фотошпалер можна освітлити певні її зони. Розташовуючи фотошпалери з розміщеним малюнком:

  • вертикально – візуально збільшують висоту стелі;
  • горизонтально – розсувають стіни.


Яскраві, насичені кольори можуть відвернути увагу від якихось предметів, розташованих тут же у передпокої, якщо його до них не хочеться залучати. Досить часто фотошпалери приклеюють не на стіну, а, наприклад, на двері шафи-купе, що відволікає їхню функціональну спрямованість.

Як оформити фотошпалери у передпокої

Останнім часом квартири, що мають широкі вхідні групи, що відразу переходять у довгий коридор прикрашають нішами, всередині яких встановлюються різні акценти, а також монтується підсвічування. Якщо ніші недостатньо глибокі, краще обмежитися розміщенням у них фотошпалер. До речі, якщо розміри ніш невеликі, цілком можна виконати всі роботи одним полотном. Так збігатиметься не лише тема фотошпалер, а й навіть сюжет, кольорова гама.


Однією з тем, які часто обирають для передпокою, вважається природа, при цьому бажано вибрати поєднання дерев із якимось рукотворним об’єктом: дорогою, аркою. Досить часто вибираються як акцент пейзажі, зображення на яких спрямовані вперед, це розмиває межі простору.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.