ДЕ ВАРТО ВИКОРИСТОВУВАТИ ОДНОТОННІ ШПАЛЕРИ

Матеріали для обробки всередині приміщення дозволяють створити незліченну кількість унікальних варіацій інтер’єрних рішень. Виділяються серед них шпалери, які можна назвати лідерами. Різноманітність текстур, фактур, чудова кольорова гама – цілий світ, якого кожному дозволено доторкнутися. Серед усього цього пишноти шпалер можна побачити дві протилежності:

  • акцентні;
  • фонові (базові).

Чим відрізняються акцентні шпалери та однотонні

У кожного типу у разі своє завдання, визначене зовнішніми чинниками. шпалери акцентні відрізняються:

  • яскраво вираженою фактурою,
  • малюнком.


Фонові або базові шпалери майже завжди однотонні, рідше мають блідий малюнок малої контрастності. Звичайно, такі шпалери в каталогах рідко привертають увагу, проте саме вони вважаються лідерами з продажу за останні десять років. Тенденції у дизайні із застосуванням шпалер диктують зниження загальної площі акценту. Цей факт пов’язують із приходом у моду простих ліній, чистих відтінків, що очевидно видно у скандинавському стилі, а також приміщеннях loft.

Популярні кольори однотонних шпалер

Однотонні шпалери можуть бути абсолютно будь-яких відтінків, хоч і заведено вважати, що до них відносять лише:

  • білі,
  • молочні,
  • сірі,
  • світло-бежеві,
  • пастельних тонів.


Насправді цей вид шпалер може мати один, але досить насичений тон, наприклад, помаранчевий, синій, червоний. Вибір конкретного кольору залежить від властивостей приміщення, дизайну інтер’єру. Безумовно, світлі білі та сірі тони стали вельми популярними в останні кілька років.

Область застосування однотонних шпалер

Найважливіше питання: де використовувати однотонні шпалери? Звісно, на відміну акцентних, вони багатофункціональні. Найправильніша відповідь на це питання – скрізь. Дизайнери застосовують їх на кухнях, у коридорах, спальнях, вітальні. Найрідше однотонні шпалери вибирають для дитячої кімнати, або їх загальна площа тут незначна, тому що як акцент вибирають фотошпалери великої площі, а також простору закритого меблями.


Так як виробники майже завжди в одній колекції пропонують акцентні і однотонні шпалери, що підтримують, їх простіше вибирати. Зручно і те, що такий продукт може бути застосований як спільно, так і самостійно. Однотонні шпалери можуть мати гладку поверхню, але частіше мають фактури, у тому числі явно виражені. Це дозволить створити світле простір – чисте полотно, яке не виглядатиме нудно. Пам’ятайте, що чим чіткіше виражена фактура, тим матовішими здаються однотонні шпалери.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.