У ЧОМУ СЕКРЕТ ВИБОРУ ВДАЛОЇ ВИКРУТКИ

Розглядаючи на сайтах інтернет-магазинів різний ручний інструмент, найчастіше стикаєшся з тим, що зрештою вони зливаються воєдино, у кращому разі виділяючись своєю ціною. Особливо часто таке трапляється з гайковими ключами та викрутками. Вибір викруток взагалі досить складний процес, якщо розумітися на цій темі детально. З чого почати придбання і на що звернути увагу, у чому секрет покупки вдалої викрутки? Безумовно, нюансів у виборі ручного інструменту багато, ми зазначимо лише деякі з них.

Як розпочати вибір викрутки

Звичайно, при підборі даного інструменту слід врахувати:

  • чи купується викрутка для конкретного завдання;
  • вартість, яка входить у задані вами рамки;
  • тип інструменту.


Викрутки застосовуються в більшості сфер як пов’язаних з будівництвом, так і з обробкою, крім цього кожен механізм, прилад має з’єднання, які вимагають наявності спеціального інструменту. Викрутка необхідна там де:

  • є різьбове кріплення;
  • потрібна індикація.

Типи викруток

Почніть вибір викрутки з визначення сфери використання: відкручування-пригвинчування кріплення чи фазометр – індикація наявності фази. Перший варіант найпоширеніший. Серед таких викруток виділяють:

  • ударні,
  • ненаголошені.


У перших стрижень проходить через всю рукоять, що дозволяє передавати більше зусилля на кріплення, це може бути необхідним для такого методу монтажу як запресування.

Як роблять викрутки і чим вони відрізняються

Викрутка – точний інструмент, від якості виконання стрижня та жала залежать терміни експлуатації, комфорт, безпека кріплення. Точність виконання жала, міцність стрижня викрутки досягається спеціальними методами виробництва з якісної сталі. Для жала вибирають сплав хрому, молібдену та ванадію, який піддається воронінню, а потім оцинковується. Якісний стрижень можна відрізнити: достатньо провести нігтем від джала у бік стрижня, так можна відчути перепад висот накладених шарів металів. При цьому в районі стрижня товщина буде більшою. Такий підхід до обробки металу дозволяє збільшити його міцність, знизити знос жала, збільшити захист від корозії.


Звичайно, зручність роботи, перш за все, пов’язують із ручкою викрутки. Якісна прогумована ручка, округлої форми, але з ледь помітними ребрами, дозволить з одного боку, зручно перехопити інструмент рукою, з іншого, зафіксувати інструмент, що лежить на поверхні. Чим більша товщина ручки, тим простіше надати жалі відповідний крутний момент. Зверніть увагу на наявність отвору в ручці, а також швів на її головці. Отвори дозволяють доповнити викрутку інший, ніж збільшити крутний момент. Відсутність швів на головці ручки – гарантія відсутності мозолів на долонях.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.