ГОЛОВНІ ТЕМИ ФОТОШПАЛЕР: МІСТО І ПРИРОДА

Яскраві фарби, особлива атмосфера – те, що люблять фотошпалери в обробці житлових приміщень. При цьому якщо розглядати тематичну насиченість пропозицій щодо цього матеріалу для декоративного оздоблення, можна відзначити, що тим не так багато. Серед усієї різноманітності можна виділити дві найбільш популярні, головні теми:

  • місто,
  • природа.

Види фотошпалер із зображенням міста та природи

Именно они волнуют больше всего, кроме того, преимущественно просто вписываются в интерьер. Среди них есть внутреннее деление. Разделить все фотообои с городом, а также природой можно на два класса:

  • натуральна величина об’єктів,
  • збільшені об’єкти.


Якщо ваше приміщення має значну площу, бажано вибирати фотошпалери з другого варіанта, також він є кращим для сучасного стилю. Прикладом його можуть бути кухні з гладкими глянсовими фасадами яскравих забарвлень, де на противагу найчастіше виявляється гола біла стіна, ось тут і важливо розмістити з одного боку світле, з іншого, привабливе для погляду оздоблення – фотошпалери. Кухні – найкраще місце, щоб застосувати фотошпалери з великими квітами, травами.

Великий малюнок на фотошпалерах в інтер’єрі

Для цінителів простору, повітря, мінімальної кількості меблів у вітальні, при цьому суворої сучасної геометрії, фотошпалери з великим малюнком міського пейзажу – ідеальний варіант. Таке місто зачаровує, приваблює, дає приміщенню перспективу.


Якщо хочеться поєднати фотошпалери із класичним стилем: меблями, декором, важливо, щоб вони не перетягували надто багато уваги на себе. В даному випадку оздоблення стін має бути гармонізовано з навколишнім простором кімнати. Фотошпалери з природою: полями, луками, горами, деревами без яскраво виражених форм – найвдаліший вибір.


Головні теми можуть поєднуватись між собою на одному полотні. У більш ніж половині випадків, це фотошпалери із зображенням середземноморських пейзажів:

  • види на море,
  • кам’яні тераси,
  • повиті плющем балкони.


Все це нагадує Італію, південь Франції, Іспанію, такі фотошпалери крім поєднання теми міста та природи, привабливі своєю багатофункціональністю. Їх обирають для коридорів, кухонь, віталень і, звичайно, спалень.
Серед цих тем можна виділити ще один варіант: чорно-білі фото. Такий варіант підходить далеко не завжди, але при цьому в багатьох інтер’єрах він розбавляє колірну насиченість інших видів обробки, вибраних текстилю, меблів. Особливо часто модно зустріти монохромні фотошпалери із зображенням великих міст світу, їх архітектурних пам’яток.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.