РУБЕРОЙД: НОВИЙ ДАХ НА ГАРАЖІ, БУДІВЕЛЬНИКАХ

Щоб вибирати щось важливо мати про це хоча б найменше уявлення, тому, коли людям ставлять питання про покрівельні матеріали, не дивує те, що більше половини вибирають руберойд. Він знайомий багатьом з самого дитинства, хоча його і не можна назвати красивим, а це важливий фактор вибору, але варто віддати йому належне, у багатьох випадках – оптимальний матеріал.

Недорогий покрівельний матеріал для гаража, господарських будівель

Покрівля на гаражі, а також інших господарських спорудах, часто потребує оновлення, при цьому її вигляд зовсім не зіпсує зовнішнього вигляду двору або не відіграє ролі взагалі. Саме у цих випадках такий покрівельний матеріал, як руберойд, виграє у решти. У нього є три основні переваги:

  • простий у настилі,
  • відносно недорогий,
  • ремонтопридатний.

Плюси руберойду

Руберойд – поміщений в рівномірний шар бітумної смоли каркас, якою можуть виступати склополотно або поліестер. Рулонний покрівельний матеріал має постійну геометрію, що дозволяє зробити досить точні, детальні розрахунки. На даний момент важливий тоді, коли є значні площі, вигини та примикання у великих обсягах. Руберойд – еластичний матеріал, в момент укладання він нагрівається, що дозволяє вигинати його, укладаючи так, щоб повторювати вигини основи.


Де найкраще застосовувати як основне покрівельне покриття руберойд:

  • плоскі покрівлі,
  • скатні, з великим ухилом.


Дійсно, руберойд на відміну від інших видів покрівельних матеріалів утворює гідроізолююче покриття, що оптимально підходить для гаражів, особливо боксових. Його можна застосувати для часткового перекриття поверхні, що також вважається плюсом, тому що власники суміжних приміщень можуть приймати рішення щодо ремонту покрівлі в різний час.


Господарські будівлі, до яких гараж також можна зарахувати, іноді вимагають ремонту даху тоді, коли виділити кошти на цей вид робіт дуже складно. Новий дах на гаражі, виготовлений з руберойду, може стати досить недорогим тимчасовим рішенням. Щоб отримати якісний, довготривалий результат, виконуючи роботи з даним покрівельним матеріалом, слід вивчити схеми укладання. Більшість таких схем як рекомендації містить монтаж руберойду в два шари з перехлестом, так гідроізолюючі властивості значно зростають. Слід пам’ятати, що руберойд не підходить для дахів з механічними навантаженнями.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.