ЯК УТЕПЛИТИ ФАСАД СВОЇМИ РУКАМИ

Зниження рахунків за опалення, більший комфорт проживання як у зимові, так і в літні місяці – це приваблює в утепленні фасаду. Але з чого почати, як зрозуміти, що робити утеплення справді потрібно. Ті, хто намагається розібратися в темі та зробити утеплення фасаду своїми силами у відгуках описують послідовність дій.

Етапи утеплення фасаду своїми руками

Вона має такий вигляд:

  • оцініть тепловтрати за допомогою тепловізора,
  • визначте розмір бюджету,
  • вибирайте будівельні матеріали,
  • правильно підберіть час та погоду,
  • подивіться, як укладати утеплювач, особливо, у вузлах примикань та кутах,
  • після укладання, покрийте фасад фінішним оздобленням.


Чому важливо розпочати саме з першого пункту, не упускаючи його. Будь-яка будівля має втрати тепла, при цьому існує зразковий розподіл, який у кожному конкретному випадку зміщується. Саме це відображає тепловізор. Найчастіше, утеплення фасаду, а, саме, стін економічно недоцільно, можна слід утеплити цоколь або покрівлю, провести утеплення зони навколо вікон.

Матеріали для утеплення фасаду

Утеплювачі фасаду – лише частина того, що потрібно буде придбати для фасаду. До будматеріалів для організації теплоізоляції зовні будівлі відносять: утеплювач, кріплення для нього, склосітку, будівельні суміші: клей, штукатурку. Фінішне оздоблення теж може бути різним.

  • Пінопласт,
  • екструдований пінополістирол,
  • мінеральна або кам’яна вата

– це популярні та доступні варіанти утеплювачів для фасаду.


Фасадні утеплювачі виготовляються у вигляді плит, вони є оптимальними для укладання на стіни. Для робіт зовні будівлі плити роблять більшу щільність, щоб після закінчення робіт фасад не піддавався деформаціям, що призводило б до розтріскування зовнішньої обробки або зменшення товщини плити. Усе утеплювачі для фасаду утримують тепло за рахунок того, що матеріали утримують усередині повітря. Плити укладаються в шаховому порядку, найчастіше фіксація відбувається за допомогою спеціальних дюбелів. Будь-який з цих утеплювачів слід обов’язково закрити фінішною обробкою. Для повної організації готового фасаду можна скористатися різними калькуляторами.


Щоб зробити утеплення на фасаді своїми руками, можна вибрати будь-який з цих утеплювачів. Технології нанесення та кріплення їх можна знайти у відеооглядах. Бажано виконувати роботи так, щоб утеплювач залишався сухим і не набирав зайвої вологи, тому роботи проводить наприкінці весни та на початку осені.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.