ЗМІШУВАЧІ: УНІКАЛЬНА САНТЕХНІКА У ВАННІЙ

У ванній кімнаті роблять ремонт, для нього набувають буквально все від сантехніки до кахлю. Те, на що перетворитися це приміщення в результаті робіт, що проводиться, починається ще на етапі планування. На відміну від інших приміщень, тут важливо зрозуміти, як провести проводку, підвести та відвести труби. Якщо ви наважилися створити тут справжній сучасний інтер’єр, оцініть змішувачі, що монтуються прямо на стіну – це унікальна сантехніка у ванній кімнаті.

Особливий вид змішувача у ванній кімнаті

Разом із модою на приховані системи інсталяції таких сантехнічних приладів як унітаз, душ, а також підвищений інтерес до стилізації житлових приміщень під мінімалізм, прийшов і цей тип змішувачів. У санвузлі вони найчастіше встановлюються:

  • на чашу умивальника,
  • на стіл (на горизонтальну поверхню).


А ось установка змішувача для раковини у її сучасному вигляді здається чимось незвичайним. Насправді такий тип монтажу подібної сантехніки далеко не новий, він є буквально в кожній третій ванній кімнаті. Це все той же монтаж його на два сантехприлади – раковину та ванну, лише з тією різницею, що змішування води відбувається усередині прихованого модуля, а від системи управління видно лише важіль чи вентилі різних форм.

Види змішувачів настінного монтажу

Таким чином, змішувач, цього типу, може бути:

  • одноважільний,
  • одновентильним,
  • двовентильним.


Є таке варіанти кранів із сенсорним керуванням, їх часто вибирають для ресторанів та торгових центрів, де важливі з одного боку естетичні особливості, а з іншого, є необхідність знизити контакти відвідувачів із поверхнями, у тому числі заради гігієни. Цей вид легко поєднується з будь-якою формою раковини, при цьому все частіше йому надають перевагу накладні, а також ті, що утворюють з тумбою єдине ціле. Оцінюючи місце монтажу, особливо важливо враховувати саме те, який умивальник застосовуватиметься. Високе розташування крана при короткому прямому виливі може стати причиною розбризкування води, якщо раковина має низькі краї і малий діаметр.


Змішувач, що встановлюється на стіну, – унікальний елемент, його можна додатково обіграти, розмістивши на стіні, де як оздоблення використовувалося дзеркало або глянсова поверхня. Вибираючи сантехніку з прихованим монтажем, враховуйте те, як вона розміщуватиметься всередині, чи вистачить місця і, чи можна підвести все, чи достатньо товщина стіни в цілому. Змішувачі настінного монтажу в їхньому сучасному вигляді відмінно підходять як для великих ванних кімнат, так і для приміщень з малою площею.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.