ЯК ВИБРАТИ БОЙЛЕР ДЛЯ КУХНІ

Щоразу, роблячи вибір на користь тих чи інших предметів на інтер’єрі квартири, будинку, хочеться віддавати перевагу гарному, оригінальному. Навіть якщо річ практична, якщо вона здається менш привабливою зовні, то зважитися на її покупку складніше. Але є предмети, які ховаються в тіні, наприклад під кухонною мийкою. Разом з обладнанням для очищення води, сифоном раковини та трубами, там може виявитися водонагрівач.

Бойлер на кухню – комфорт без центрального водопостачання

Бойлер для кухні – вибір практичний, до того ж електроприлад не буде видно, зовнішній вигляд кухонного гарнітура залишиться незмінним при розміщенні його під мийкою. Для кухні вибирають два типи нагрівачів для води:

  • проточні,
  • накопичувальні.

Вибір водонагрівача на кухню

Суперечка про те, що краще, не вщухає. Якщо ж розглядати переваги накопичувального нагрівача, можна зрозуміти, чому цей вибір найкраще підходить більшості. Бойлери для кухні з накопичувальним баком виготовляють три види:

  • монтований над мийкою,
  • під мийку, горизонтальний,
  • під миття, вертикальний.


Перший застосовують дуже рідко, тому що знайти йому місце над раковиною складно. Великий водонагрівач горизонтального типу часто підвішують під стелю на кухні:

  • сім’ї потрібен великий обсяг води;
  • прилад працює на кухню та ванну, відсутнє місце для його розміщення.

Об’єм бойлера для кухні

Бойлер від 10 до 50 літрів можна розмістити під раковиною, до покупки ретельно заміряйте вільний простір, беручи до уваги труби водопостачання, наявність електричної розетки. Часто, коли бойлер великого об’єму висить у ванній, а приміщення мають загальну стіну та вдале розташування, запит гарячого водопостачання роблять звідти. Якщо ж приміщення далеко одне від одного, розміщення раковини не дозволяє зробити розведення або ремонт ванної кімнати шкода псувати, свердлить отвір у стіні, бойлер ставлять окремо під мийку.


Маленький водонагрівач завжди можна увімкнути або вимкнути. Влітку, коли багато багатоквартирних будинків відмовляються від обігріву води газом, або взагалі не мають гарячого водопостачання, наявність бойлера – підвищення рівня комфорту, а його зовнішній вигляд вже не впливає на оцінку функціональності. Об’єм води, що нагрівається в бойлері, повинен підходити під ваші потреби. Ті, хто мають посудомийну машину та постійно використовують її, витрачають менше гарячої води. Якщо ж крім водонагрівача на кухні, інших у квартирі, будинку немає, слід подумати про обсяг, який дасть змогу прийняти душ без тривалого нагрівання води чайниками та каструлями.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.