КОРОТКО ПРО ЕЛЕКТРИЧНИЙ КОТЕЛ

Тепло в будинку – насамперед здоров’я, а також затишок, за який цінують житлові приміщення. Створення затишку безпосередньо залежить від вибору систем, що обслуговуватимуть будинок: опалювальних, вентиляційних, каналізаційних та інших. Щоб завжди мати можливість отримати тепло та гарячу воду, слід визначити, який тип нагрівального приладу буде застосовуватись.

Опалення із застосуванням електричного котла

Експерти рекомендують поєднувати опалювальні казани, щоб уникнути залежності від одного виду палива. При цьому, можна точно сказати, що одним із найпопулярніших і найпростіших для управління вважається електричний котел. Перевага його в тому, що паливо – у разі електроенергія, застосовується у всіх видах приміщень, вважається невід’ємною частиною сучасного життя. Електричний котел досить простий, щодо розуміння функціонування, електроприлад. ТЕНи занурені в камеру, через яку проходить теплоносій, всі інші прилади є доповненням, що дозволяє зробити прилад простим в управлінні та безпечним. Відповідно, потужність електричного котла розподіляється за ТЕНами, їх може бути один і більше. Найчастіше електрокотел містить три нагрівальні елементи – ТЕНу, які можна включати як окремо, так і всі разом.

Комплектація електричного котла

Щоб обслуговувати систему опалення, як доповнення в електричному казані можуть бути:

  • розширювальний бак,
  • циркуляційний електронасос,
  • групу безпеки,
  • повітровідвідник.


Розповітувач знижує ризик збільшення тиску в системі, при цьому дозволяє теплоносію знову зайняти всю корисну площу всередині радіаторів опалення. Перелічене може входити до пристрою котла повністю або частково. При купівлі цього пристрою для організації опалення та подачі гарячої води слід визначитися з:

  • потужністю приладу,
  • типом управління.


Зверніть увагу і на те, що різні котли мають різну максимальну температуру, яка зазвичай вказується на терморегулятор. Котли, що працюють на електриці, можуть мати такий вид керування:

  • ручне,
  • напівавтоматичне,
  • автоматизоване, віддалене.

Як доповнення та засіб управління можуть бути пов’язані через датчик температур.
Щоб отримати комфортне опалення в невеликому приміщенні можна придбати маленький електричний котел, при покупці звертайте увагу на те, які пристрої входять в конструкцію, інакше вони займуть місце поряд і їх потрібно докуповувати окремо.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.