МАЛЯРНА СТРІЧКА: ЧУДОВО І ПРАКТИЧНО

Ремонт може м’яко перетікати в декорування, воно може стати вашим хобі. Деякі інструменти та матеріали стануть у нагоді буквально скрізь, вони повинні бути під рукою. Серед таких незамінних речей є і малярська стрічка, до речі, її часто називають паперовим скотчем. Дивно, але одразу складно згадати, наскільки ця річ корисна, де її застосувати, тому деякі приклади будуть озвучені тут, в огляді.

З чого складається малярська стрічка

Звичайно, малярна стрічка насамперед це матеріал, що складається з трьох основних частин:

  • картонного циліндра, на нього намотується стрічка;
  • папери – основи;
  • клею.

Перевага і особливість малярної стрічки – еластичний і, в той же час, папір, що легко рветься. Вона також має ще одну корисну властивість – не пропускає рідини. Справа в тому, що папір малярського скотчу просочується силіконом або воском залежно від вибору виробника. Клей, нанесений на неї, має меншу адгезію, ніж той, що наноситься на звичайний скотч. Спільно продукт схожий на ізоленту або простий пвх скотч, при цьому має значні відмінності.

Де застосовують малярну стрічку

Малярну стрічку, як випливає з назви, здебільшого вибирають для робіт з фарбування. Смуги наклеюють так, щоб закрити ділянки, не бажані для фарбування. Так матеріал:

  • розмежовує фарбовані площі;
  • захищає поверхні від попадання будь-якої речовини.


Її застосовують при фарбувальних роботах усередині та зовні приміщень, а також у процесі нанесення герметиків, рідких цвяхів, монтажних пін. Після того, як на виділену та окантовану стрічкою область наносять оздоблювальний матеріал і він злегка схоплюється, її знімають. Так поверхні захищають від силікону, клеїв, всього, що може зашкодити або пофарбувати.


Деякі застосовують малярну стрічку, наносячи інтер’єрну фарбу різних кольорів, за її допомогою розмічають малюнок. Доведено, що саме вона знижує ризик зривання матеріалу з обох боків, залишаючи їх максимально рівними. Малярна стрічка стане в нагоді сантехнікам, а також усім тим, хто хоче оновити фарбу на віконних рамах.


Як і будь-який інший продукт даного напрямку, малярна стрічка може бути використана для скріплення між собою предметів, обклеювання коробок. Також її застосовують як тимчасове прихоплення, коли роблять монтаж легких, крихких предметів до стін, наприклад, декоративних карнизів. Стрічка може бути пофарбована у різні кольори для простоти маркування поверхонь, але найчастіше має легкий жовтуватий відтінок. Варіюється її ширина від 19 до 48 мм, що дозволяє вибрати оптимальний вигляд.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.