ЯК ВИБРАТИ КОНДИЦІОНЕР БЕЗ ЗАЙВИХ ПЕРЕПЛАТ

Переваги величезного вибору таять у собі деякі складнощі: чим більше товарів, тим активніше маркетологи намагаються просунути саме свій, а в результаті підібрати потрібний стає важче. Стосується це всіх матеріалів, а також побутової техніки, до якої зараховують і низку кондиціонерів. Обладнання вибирати складно одразу з низки причин, які тут будуть озвучені.

Що змінюється у конструкції кондиціонера

Інновації у виробництві кондиціонерів відбуваються постійно, вони стосуються:

  • типу установки,
  • форми,
  • типу двигуна компресора,
  • видозміна додаткових пристроїв,
  • заміни програмного забезпечення.


У результаті великі віконні коробки замінили компактні прямокутники та квадрати сучасних кондиціонерів, які навіть легко можна сплутати з картиною. Здебільшого всі ці зміни впливають на вартість, покупцям доводиться розумітися на тому, чи варто платити більше за те, чи інше з них. У гонитві за останніми новинками упускаються прості розрахунки, а за універсальністю – проблеми, що виникають через неї.

Таблиця та схема вибору потужності кондиціонера в BTU та кВт до розміру приміщення.

Купити інвертор або простий кондиціонер

Так зараз інверторні кондиціонери здобули значну популярність, як варіант обладнання, що знижує витрати на електроенергію. Самі моделі стоять на порядок дорожче, до того ж вважається, що зношування деталей двигуна через підтримку температури в постійному діапазоні також велике. Тобто, якщо простір має постійний повітрообмін, приплив теплого повітря, цей прилад вийде з ладу швидше. Він чудово підходить для домашнього використання, де повітрообмін можна проконтролювати.

Рівень шуму кондиціонера

Вибираючи ту чи іншу модель, слід звертати увагу на показник шуму, що виробляється. Побутові кондиціонери роблять шум від 20 до 40 дБ. Здавалося б, різниця не така велика, але зміни для документації ведуться на відстані метра від приладу, а він може виявитися до вас трохи ближче або трохи далі, до того ж сприйняття звуків у різних людей різниться. Чим тихіше працює прилад – тим краще за це варто платити більше.

Кондиціонер та здоров’я

Багато хто вважає кондиціонер небезпечним для здоров’я, але майже завжди можна зрозуміти причину, яка криється у порушенні правил, рекомендацій щодо експлуатації. Що важливо знати вже на стадії покупки кондиціонера? Перелічимо ці нехитрі правила:

  • прилад потребує регулярного сезонного чищення;
  • потік повітря не повинен бути спрямований на людину, тварину;
  • уникайте різкого перепаду температур;
  • провітрюйте приміщення у технологічні перерви.


Прилад, перебуваючи у постійному контакті з повітрям, збирає на своїх внутрішніх частинах його забруднення, до того ж охолодження супроводжується утворенням конденсату – сприятливого середовища для бактерій, вірусів. Правильне розташування приладу має бути у тому місці, де відвідуваність мінімальна, розрахункова площа перед приладом залежить від його потужності. Наприклад, найкращим варіантом у спальні вважається розташування вздовж ліжка, збоку від нього. Чому слід провітрювати приміщення під час використання спліт-систем? Лише вкрай мала їх частина дозволяє отримати приплив свіжого повітря зовні приміщення, решта збільшує вміст вуглекислого газу в процесі роботи, що може позначитися на самопочутті.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.