МОДНИЙ СІРИЙ КЕРАМОГРАНІТ

Краса інтер’єру – суб’єктивне поняття, воно часто визначається матеріалами, методами їх застосування. Вони, у свою чергу, мають масу характеристик, які змінюючи один одного, приходять у моду, а потім виходять із неї, таке може статися і з самим матеріалом. Звичайна керамічна плитка поступилася своїм місцем керамограніту.

Причини зростання популярності керамограніту

Неймовірну популярність набули сірі відтінки керамогранітної плитки. Здебільшого це сталося у світлі двох причин:

  • прагненню отримати ідеально рівні площини;
  • одержати значні площі нерозривних покриттів.


Керамограніт, також його називають грес, по суті, теж плитка, проте є відмінності в технології виготовлення, що і поставило його на порядок вище. Матеріал пресують, при цьому маса, що пресується, має напівсухий вигляд, лише після цього проводиться випал. Щоб задовольнити всі потреби споживачів, виконуються такі варіанти верхнього шару керамограніту:

  • полірований,
  • напівполірований,
  • матовий,
  • рельєфний протиковзкий.

Розміри та товщина керамограніту

Такі плитки мають малюнок, який наносять спеціальні конвеєри. На відміну від звичайної плитки, керамограніт може пресуватися досить великі за площею форми, деякі перевищують розмір людського росту. Після укладання поверхня з гресу показує кращі результати, ніж керамічна плитка, він більш стійкий до зношування, подряпин, сколів. Товщина матеріалу варіюється, при цьому останнім часом були створені надтонкі види до 3,5 мм.


На відміну від звичайної плитки керамограніт має точніші лінійні розміри, так значно простіше робити укладку. Майстру не доведеться постійно варіювати товщину швів, шару плиткового клею.

Сірий – найпопулярніше забарвлення керамограніту

На даний момент матеріал набув величезної популярності через високий ступінь імітації натуральних матеріалів: дерева, різних видів каменю. Вибираючи забарвлення, пам’ятайте, що інтер’єр відчувається як модний при використанні відповідних кольорів, текстур. Здебільшого у житлових приміщеннях керамограніт можна побачити у ванній кімнаті, на кухні, на лоджії. Переважним поєднанням з білими покриттями стін, а також білими меблями, наприклад кухонним гарнітуром, вважається набір сірих відтінків.


Сірий керамограніт можна назвати найпоширенішим, до того ж багато фактурних варіацій дозволяє підібрати правильний варіант для будь-якого інтер’єру. Грес може бути абсолютно однотонним, а також з прожилками каменю, що ними тирують граніт, мармур, мильний камінь. Для тих, хто хоче мати керамограніт із текстурою дерева, також пощастило, навіть цей варіант можна знайти у сірих тонах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.