ЛАМІНАТ НА СТІНІ – ВАРІАНТ ДЛЯ ОБРОБКИ

З величезної кількості спосіб зробити своє житло особливим кожен вибирає щось близьке, до душі. Одним хочеться створити біле, чисте полотно, інші насичують його деталями, акцентами, при цьому всім хочеться зрештою отримати ультрамодний простір, обробка якого обійшлася недорого. Можливо зараз хтось шукає рішення, що дозволяє додати в інтер’єр м’яких, теплих, природних фарб, наприклад, з палітри, якою володіє деревина.

Дерев’яна стіна з ламінату

Щоб створити на стінах дерев’яне тло, можна, звичайно, скористатися натуральним деревом, але зазвичай це дорого. Хочеться, щоб при цьому обробка була максимально наближена на вигляд, це легко зробити, якщо вибрати ламінат. У когось це здивує, але, навіть придивившись до фотографій кухонних фартухів, можна часом побачити, що для них обраний саме ламінат.

Чому варто вибрати для стінки ламінат?

Ламінат – підлогове покриття, що представляє собою тонкі дошки, із системою, що спрощує безшовну кладку, замків. Зовнішній вигляд лицьового боку – це можливість підібрати той тип деревини, її забарвлення, яке ви самі бажаєте. Виробники ламінату, намагаючись перевершити один одного, створили колекції цього покриття для підлоги, що відповідають різним смакам.


Щоб створити інтер’єрне рішення, вибирайте один із варіантів:

  • ламінат на стіні, як незалежний акцент;
  • на стіні і на підлозі одне й те саме покриття.


Візуальне об’єднання відмінно виглядає тоді, коли підлога, начебто плавно переходить у стіну, тобто напрямок настилу ламінату не змінюється. Другий з найпоширеніших варіантів, створення місця на стіні, яке буде вигідно виділяти телевізор. Для цього під ламінат роблять решетування, що відстає на необхідну відстань від стіни. Зазор, що утворився, дозволяє сховати різні дроти, що завжди псують зовнішній вигляд кімнат.


Ламінат на стіну можна укласти двома способами:

  • приклеюючи,
  • встановлюючи на клямери.

Укладання ламінату на стіну вимагає уваги до деталей, тут особливо важливо зрозуміти, як виглядатимуть примикання та кути. Крім того, на стінах можна експериментувати сміливо, адже покриття не відчуватиме тих же механічних навантажень, що й на підлозі. На відміну від багатьох покриттів для обробки стін, ламінат легко миється, він практично не припадає пилом, не змінює кольору під впливом сонячних променів, як шпалери. Єдине, що важливо пам’ятати, використання ламінату поруч із нагрівальними приладами може призвести до його лінійної деформації, це слід враховувати під час планування інтер’єру.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.