САМА ПОРА ЗАЙНЯТИСЯ ГАЗОНОМ

Грядки навколо будинку – практичний варіант, але якщо продукти ви звикли купувати, а з вікна хочеться милуватися красивим ландшафтним дизайном? Досить часто можна почути, що створити щось таке своїми руками складно, а запрошувати фахівця дорого, проте варто виявити краплинку ентузіазму.

Як сіяти газон

Почніть із малого – зробіть у дворі газон. Тут варто ретельно продумати два питання:

  • який газон вам до душі,
  • хто згодом доглядатиме його.

Без сумнівів, справжній газон багатоликий, хоча здебільшого представляємо його коротко стриженим, з гладкою шовковистою однотонною травою. Газон стане чудовим тлом для всього, що буде у дворі. Такий газон можна створити за допомогою простих інструментів – знадобляться граблі, або купити готовий дерн, в будь-якому випадку потрібно підготувати землю.

Вважається, що найкращий ґрунт для газону – звичайна земля, але він має бути підготовлений, проведіть наступні процедури:

  • глибоке розпушування,
  • видалення бур’янів, у тому числі гербіцидами,
  • внесення добрив,
  • повне розрівнювання.


Перед останньою процедурою також роблять укладання систем поливу, якщо такі матимуть місце. Вирівнювання ґрунту – особливий етап, саме від нього залежить, чи з’являться лисиці та поглиблення після сильних дощів, а також навесні. Розрівнювати землю найпростіше застосовуючи граблі, при цьому різні види. Одні граблі з крученими зубами, щоб розбити великі грудки землі, інші для більш точного вирівнювання.

Перед самою посадкою газону

Після всіх процедур, ретельно перемішайте мішок із сумішшю газонних трав. Майже завжди суміші містять кілька типів насіння, дрібні з яких поступово обсипаються на дно мішка. Далі засівайте насіння приблизно так, щоб квадратний сантиметр припадало приблизно десять насінь, тобто дуже щільно. Досягти такої щільності простіше, засіваючи газонну траву, робіть рухи навхрест. Насіння слід злегка перемішати із землею граблями, не більше ніж на сантиметр у глибину. Щоб газон був щільним і зійшов рівномірно, поверхню із насінням прокочують важким валиком або трамбуванням.


Ділянку, що вийшла, поливають, бажано, щоб вода розприскувалась якомога дрібніше, для цього можна використовувати спеціальну насадку на шланг. Не допускайте розмиття ґрунту та утворення застою води.
Щоб газон зійшов і радував око, можна вкрити його агроволокном, це дозволить:

  • зменшити висушування ґрунту,
  • знизить ризик нападу на насіння птахів,
  • поливати можна буде прямо через волокно.

Тепер залишається лише чекати, поки сходи піднімуться на вісім і більше сантиметрів. Газон радуватиме око, якщо виявляти до нього належну увагу та турботу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.