МОЛДИНГ ДЛЯ СТІН В ІНТЕР’ЄРІ ПАСТЕЛЬНИХ ТОНІВ

Рівні гладкі стіни можуть бути дуже цікавою знахідкою, але практика показує, що вони досить швидко починають здаватися незатишними та нудними. Щоб сформувати привабливий образ люди знайшли масу варіацій обробки, одна досить дорога, інша потребує особливих рідкісних матеріалів. При цьому є варіанти, які є привабливими і по кишені багатьом – це стінові молдинги.

Доповнюємо інтер’єр молдингом для стін

Приваблює цей вид декоративного оздоблення можливістю урізноманітнити зовнішній вигляд стін, молдинги можна застосувати як роздільник колірний та структурний. Щоб інтер’єр був приємним для ока, зробіть вибір на користь пастельних тонів, тобто пом’якшених. У такому разі молдинг для стін, навіть білого кольору, не впадатиме зайве в очі. Плюсом вважається і те, що для унікального ефекту вже наклеєнний молдинг можна заґрунтувати і пофарбувати інтер’єрною фарбою в той же колір, що і стіни.

Білий та пофарбований стіновий молдинг

Якщо в інтер’єрі застосовуються шпалери м’яких тонів: бежеві, світлі відтінки: жовтого, коричневого, блакитного та рожевого, молдинги можна тонувати в той же колір, але більш насиченим. Перевага такого рішення, можливість пофарбувати молдинги для стін тієї ж фарбою, заколерувавши її в потрібний тон. Хочете, щоб молдинг виділявся сильніше, покрийте його золотою або срібною фарбою, інший варіант: нанести зверху склад, що лесує, такий як декоративна блакить.


Молдинги для стін в інтер’єрі пастельних тонів – класика приваблива та спокійна. Якщо у вас високі стелі або великі площі кімнат, попередньо замалюйте бажане. Часто, такий попередній крок до наклеювання молдингів дозволяє уточнити відстань горизонтальних ліній молдингу від підлоги, розміри фільонок.

Як використовувати молдинг для стін

Вибираєте молдинги для стін, щоб створити неповторний інтер’єр, ретельно порахуйте кількість розмірів обраного типу обробки. Так вам точно не доведеться робити зайві різи, а отже, стикувати малюнок буде набагато простіше. Бажаєте отримати оригінальний дизайн, відступіть від стелі двадцять тридцять сантиметрів, приклейте молдинг по периметру. Проміжок між ним і стелею можна:

  • пофарбувати у колір стелі,
  • прикрасити стрічкою шпалер з більш простим або навпаки складним візерунком.


Молдинги можна розміщувати не лише горизонтально чи вертикально, інтер’єр навіть у пастельних тонах цілком може бути виконаний у сучасному ключі. Наприклад, сформуйте з молдингу трикутники, що покривають всю стіну, візьміть три кольори із загальної гами кольорів задуманого дизайну, пофарбуйте їх усередині.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.